Godinās Šilleru 250. dzimšanas dienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien (10.novembrī) visa pasaule svin vācu slavenā dzejnieka un dramaturga 250. dzimšanas dienu. Neatkarīgais teātris „Skatuve” arī godinās Frīdrihu Šilleru ar izrādi "Viltus un Mīla".

Kāds slavens literatūrkritiķis esot teicis; cilvēks, kurš nepazīst vai kuram nepatīk Frīdriha Šillera daiļrade (lasi – viņa ideālisms), tam sirds esot jau nocietinājusies un viņš esot vecs!

Neatkarīgais teātris „Skatuve” godinās F. Šilleru ar izrādi „Viltus un Mīla”, kas notiks svētdien (15. novembrī plkst. 18.00) un ceturtdien (19. novembrī plkst. 19.00).

Zinot, ka studenti nav veci un ar nocietinātām sirdīm, ka viņiem maciņš ir gana plāns, teātris “Skatuve” piedāvā studentiem atlaides biļešu iegādei uz izrādi “Viltus un mīla” – uzrādot studenta apliecību, biļetes cena būs tikai 3,00 LVL.

„Viltus un mīlestība” F. Šillers sacerēja 23 gadu vecumā. Atgādinām, ka latviešu teātris sākās ar Jāņa Peitāna latviskotu F. Šillera lugas “Laupītāji” uzvedumu Dikļu muižas Zundu rijā 1818. gadā. Nu jau vairāk kā 50 gadus latviešu skatītājs to nav redzējis.

Lomās: Leonīds Grabovskis, Ģirts Liuziniks, Dainis Sumišķis vai Dzintars Krūmiņš, Zane Vaļicka, Anita Sproģe, Marta Grase, Ance Priede, Jānis Elsts vai Valters Sīlis, Valdis Lūriņš vai Imants Vekmans, Niks Ērglis, Kaspars Zāle un Jānis Vītols.

Režija: Anna Eižvertiņa Scenogrāfija: Ivars Noviks Kostīmi: Kristiana Dimitere Čells: Miķelis Dobičins Gaismas: Dainis Sumišķis un Sergejs Južkovs Dekorācijas: Imants Lūriņš

Biļetes cena 5,00 LVL. Studentiem – 3,00 LVL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu