Rīgas Doma baznīcā izpildīs Pētera Vaska jaundarbu «Gloria»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» piektdien, 22. aprīlī, Rīgas Doma baznīcā izpildīs Pētera Vaska jaundarbu «Gloria», informē korī. «Gloria» – jaundarbs, kuru komponista Vaska 70. jubilejas koncertā izpildīs Valsts Akadēmiskais koris «Latvija», ir tikai viens no skaņdarbiem, kuru paredzēts atskaņot Doma baznīcā. Šis ir pirmais no koncertiem, kurā VAK «Latvija» izpildīs Vaska darbus.

Koncertā tāpat izskanēs Vaska darbi: «Lūgšana Latvijai», «Vakara mūzika», «Dona nobis pacem», «Māte saule», «Te Deum», «Agnus Dei» un jaundarbs, kas sacerēts īpaši šim notikumam – «Gloria». Koncertā piedalās ērģelnieki Kristīne Adamaite, Tālivaldis Deksnis, Ēriks Kiršfelds – čells un diriģents Māris Sirmais.

Šis ir viens no diviem koncertiem, kurā VAK «Latvija» šogad godinās Vasku, otrs ar īpašu programmu izskanēs 8.septembrī, Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu