Versus "Lost Dream" (audio) (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Cenšoties popularizēt "domājošu dzīves stilu", vokāli instrumentālais ansamblis "Versus" ar savu daiļradi priecē publiku jau kādus pāris gadus.

Audio:

Pareizāk gan būtu teikt – pāris gadus pirms pāris gadiem, jo tieši tad aizsākās Versus gaitas. No pašiem pirmsākumiem līdz šim brīdim pamatīgi ir izmainījies grupas sastāvs, taču ņemot vērā to, ka grupas dalībnieki nav vērsti uz personīgas atpazīstamības iegūšanu, priekšplānā novirzot grupas kā kopuma sniegumu, iztiksim bez personīgas iepazīstināšanas. Tie, kam interesēs – noskaidros.

Mūzikas stilam cilvēka radošās enerģijas izpausmē nav nekādas nozīmes, taču ņemot vērā diezgan plašo alternatīvās "smagās" mūzikas stilu amplitūdu, grupa ievietojusies šajā nišā. Versus iedalīšanu kādā no miljons alternatīvās mūzikas apakš novirzieniem grupa atstāj klausītāju ziņā.

"Izdzīvos, kas mainīsies", savulaik ir teicis Rainis. Tad nu daudzo pārmaiņu un eksperimentu rezultātā Versus mūzika sāk iegūt konkrētākas, sev raksturīgas, aprises.

Pretstatā Latvijas underground mūzikas skatuvē popularitāti ieguvušajai, "gaisīgi tripīgi netverami ar skaņām piesātinātajai", post-rock noskaņai, vai „kliedzoši emocionāli skumju skatienu un izsaucienu piepildītajam” emo/hc novirzienam, Versus virzās uz mūzikas konkrētumu, saglabājot no (zem)apziņas izlidojušo domu asumu, papildinot to ar krietnu devu melodijas. Tādējādi Versus sniedz klausītājam savu versiju par metālmūzikas savienojumu ar brīvdomātāja garu.

Kā jau īsti Balt-skandināvi, Versus lielākās aktivitātes plāno sākt līdz ar rudens tumsas un aukstuma atnākšanu. Šobrīd Radio SWH Rock un Radio NABA viļņos varat mēģināt notvert tur brīžiem skanošo grupas ierakstu ar nosaukumu "Lost Dream .

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu