Kā pirms fināla jūtas "Dziedošo ģimeņu" finālisti? (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šovakar, 28.11., mēs uzzināsim, kura būs šā gada šova “Dziedošās ģimenes” uzvarētāju ģimene: Uškāni, Zaļkalniņi vai Ņikonovi. Spriedze aug, tāpēc vēlējāmies uzzināt, kā katra ģimene jūtas īsi pirms liktenīgā koncerta!

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Zaļkalniņu ģimene: Nevajag balsot pienākuma pēc!

Pirms šova fināla Zaļkalniņu ģimene jūt netipisku mieru, kā paši izsakās - jūt līdzsvaru, pār kuru stress nav ņēmis virsroku. “Tomēr ir jau reizes, kad uztraukums liek sirsniņai ietrīsēties straujāk, tad mēs cenšamies cits citu uzmundrināt ar labiem vārdiem,” savu pretstresa recepti atklāj Līga Zalkalniņa. Kā atzīst Zaļkalniņu ģimene, visam pamatā ir darbs un arī veiksme. “No malas vienmēr izskatās vienkāršāk, nekā ir, taču viss sasniegtais, pieredzētais un šova laikā izdarītais ir tikai devis nenovērtējami lielu pieredzi un gandarījumu,” secina māsas. Tuvojoties finālam, māsas novērojušas, ka

uzvarai tuvāk virza lielā mērā pašapliecināšanās, vēlme pierādīt pašam sev, ka to vari izdarīt,

pārliecinoties par savām spējām mērķu īstenošanā. Uz jautājumu, ko vēlētos teikt skatītājiem, Zaļkaniņu ģimene atbild: “Vajag balsot par to ģimeni, kura sirdij vistuvākā, lai nebūtu sirdsapziņas pārmetumi par to, ka balss atdota tikai pienākuma pēc... Protams, bezgala pateicīgi esam tiem, kas balso arī par mums!”

Novēlējums pārējām ģimenēm: Noticiet sev un palieciet tādi, kādi esat!

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Uškāni: Mums ir būtiska ekstravertās folkloras popularizēšana

Arī Uškānu ģimene pirms fināla izjūt mieru, kas, kā izrādās, ir bijis ģimenē visa šova laiku! “Visu laiku bijām morāli gatavi iziešanai. Mums kopā drīzāk tā ir atbildības sajūta pret tiem skatītājiem, kas par mums pārdzīvo, balso, un arī atbildības sajūta pret cilvēkiem, kas atrodas blakus uz skatuves. Svarīgākais, mūsuprāt, ir sagatavot un izpildīt dziesmu, cik nu labi vien varam, un šajā uzskatā mēs esam vienoti, kas arī ir labākais uzmundrinājums katram no mums,” stāsta Uškāni. Pats šovs ģimenei devis ir neatsveramu lietu, kuru nekādā citādā veidā nevar iegūt, – pieredzi. “Ir bijušas ļoti jaukas lietas – Inta pēc ilgiem gadiem spēlēja akordeonu, es - basģitāru, Matīss blokflautu – tas ir tas, ko mēs kādā citā veidā varbūt nekad nebūtu darījuši. Devums ir arī atpazīstamība, kas muzikantam ir ļoti svarīgs apstāklis turpmākam darbam,” atzīst Artūrs Uškāns. “Vēl viena lieta, kas ir uz misijas robežas, – ekstravertās folkloras popularizēšana. Daudziem, mazāk tradīciju jomā izglītotiem

cilvēkiem, ir izveidojies stereotips, ka folklora - „tās ir tās gaudu dziesmas”, ar to domājot uz latvieša iekšējo pasauli vērsto, intraverto folkloru,

bet abas tautasdziesmu kategorijas ir tiesīgas pastāvēt uz pasaules mūzikas skatuves, viss ir atkarīgs tikai no izpildījuma...”

Visiem izšķirīgās svētdienas balsotājiem Uškāni vēlas teikt lielu paldies jau tagad, par atbalstu katrai ģimenei: “Tas ir ļoti grūts darbs, ko ģimenes dara, lai svētdienu vakaros ienestu jūsu mājās savu sirds siltumu. Un nebalsojiet pēc teritoriālās piederības principa vien, balsojiet par ģimenēm un dziesmām, kas vairāk patīk, – katra no palikušajām ir pelnījusi uzvaru!”

Vēlējums pārējām ģimenēm: Labākais, ko varētu novēlēt - mīlestību un skatītāju simpātijas!

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ņikonovi: Valodai nav nozīmes, visu izšķir emocijas...

"Mums šobrīd nav laika domāt par uztraukumu, vienkārši gatavojamies koncertam! Uzvarēt nekad nav bijis mūsu mērķis! Kaut gan jāatzīst, ka, tikuši finālā, jau jūtamies kā uzvarētāji," secina sirsnīgie Ņikonovi. Šonedēļ viņi vēlas dziedāt dziesmu, kas īpaši iepriecinās skatītājus, kuri jau sen dzīvo līdzi Ņikonovu ģimenei! "Mēs būsim tādi, kādi mēs esam, bet skatītāji lai lemj paši, kam atdot savas balsis... Katrā ziņā šajā koncertā dziedāsim veltījumu saviem atbalstītājiem," sola ģimene. Par šovu Ņikonoviem ir tikai pozitīvas un siltas atmiņas: "Mēs esam satikuši daudz jauku, sirsnīgu, talantīgu cilvēku, kuri pieņēma mūs tādus, kādi mēs esam."  Šova sākumā gan ģimenei ir bijis neliels uztraukums par to, vai latviešu skatītāji pieņems viņu dziedāšanu slāvu mēlē.

  Tomēr tagad, pēc skatītāju atbalsta, ģimene sapratusi, ka valodai nav nozīmes - sirsnīga dziedāšana atsver visu, tā atklāj visas emocijas!

"Tāpat arī cienot dažādu tautu kultūru un saglabājot savu individualitāti un pašcieņu, dažādu tautu pārstāvji var atrast kopīgu valodu," - tā dziedātāju ģimene.

Vēlējums pārējām ģimenēm: Vēlam nodziedāt savas skaistākās un skanīgākas dziesmas! Vēlam skatītāju mīlestību un atbalstu! Lai jums labi skan!

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vēro šova “Dziedošās ģimenes” finālu jau šo svētdien, 28.11., kanālā LNT.

Fināla raidījumā katra ģimene izpildīs divas dziesmas, un tās būs: Ņikonovu ģimene dziedās dziesmas „Zirgs” un „Peld balta migla”, Uškānu ģimene izpildīs dziesmas „Ziedos krīt rasa” un „Ķēvīt mana svilpastīte”, un Zaļkalniņu ģimene uzstāsies ar dziesmām „Mēs dejojām” un „Es uz kāpu kalniņā”.

Fināla raidījums būs pārsteigumu pilns! Latvijas dziedošo ģimeņu svētku finālā mēs atkal redzēsim un dzirdēsim visas dziedošās ģimenes, kuras šogad piedalījušās projektā. Ar skaistām dziesmām un jauniem priekšnesumiem uzstāsies arī pagājušā gada Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētku finālisti – Riču ģimene un uzvarētāji Vītolu ģimene. Īpašs pārsteigums ir gaidāms arī no dziedātājas Lindas Leen un viņas ģimenes.

Projekta žūrijā būs skatītāju iemīļotie žūrijas pārstāvji: LNT labestības projektu „Labestības diena” un „Eņģeļi pār Latviju” vadītāja un veidotāja aktrise Katrīne Pasternaka, Mūzikas akadēmijas pasniedzējs, koru vadītājs Arvīds Platpers un komponists Mārtiņš Brauns.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu