Zemessargiem iepirktās lāpstiņas saplīsušas pirmajās mācībās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemessardzes vajadzībām iepirktas sapieru lāpstiņas, kas izrādījušas pagalam neizturīgas - jau pirmajās mācībās teju puse no tām saplīsusi. Aizsardzības ministrija par nekvalitatīvā inventāra iegādi sākusi dienesta izmeklēšanu, otrdien raksta «Latvijas Avīze».

Pagājušās nedēļas nogalē notikušas Zemessardzes mācības, kurās dalībniekiem dots uzdevums ierakties aizsardzības pozīcijās. Šim nolūkam bijis paredzēts izmantot sapieru lāpstiņas, bet beigās darbu nācies paveikt ar rokām, jo izdalītās lāpstiņas saplīsušas piecu minūšu laikā.

«14 no 30 zemessargu lāpstiņām salūza piecu minūšu laikā,» stāsta Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona zemessargs un Saeimas deputāts Veiko Spolītis. «Turklāt tas notika irdenās kāpās, nevis kaut kur mālainā augsnē. Kaut kāda mulāža vai lāpstiņas izstrādājums, nevis īsts instruments! Pozitīvi vismaz, ka tas notika mācību apstākļos. Tamdēļ jau ir mācības, lai atklātu un novērstu visa veida nepilnības,» atzīst Spolītis.

Laikraksts noskaidrojis, ka neizturīgās lāpstiņas zemessargu vajadzībām iegādājies Valsts aizsardzības un militāro objektu iepirkumu centrs, veicot centralizētu iepirkumu. Atbilstoši normatīvo aktu nosacījumiem konkursā izvēlēts lētākais piedāvājums - Ķīnā ražotas lāpstiņas par 3,10 eiro gabalā, kuras piegādājis SIA «Zommers». Tagad AM par šo iepirkumu sākusi dienesta izmeklēšanu, paralēli tiek izvērtēta konkrētā produkta atbilstība tehniskajai specifikācijai un paši specifikācijas nosacījumi.

«Vienlaikus informējam, ka ir veikts jauns iepirkums un zemessardzes vajadzībām ir iegādātas atbilstošas «Fiskars» lāpstiņas, kuru cena ir 35 eiro gabalā, attiecīgi nodrošinot cita līmeņa darbaspējas. Attiecībā uz nekvalitatīvo ekipējumu jau uzdots to izņemt no lietošanas,» «Latvijas Avīzi» informējusi Zemessardzes štāba pārstāve Guna Freimane. Par cita veida ekipējuma neatbilstošu kvalitāti štābā sūdzības neesot saņemtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu