Lorenso pēc sezonas kļūs par Ducati komandas braucēju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PAUL BUCK / EPA

Pašreizējais pasaules čempions motošosejas prestižākajā «MotoGP» klasē Horhe Lorenso no Spānijas pēc šīs sezonas pametīs «Movistar Yamaha» komandu un pievienosies «Ducati» vienībai, abas puses pavēstīja pirmdien.

Pašlaik 28 gadus vecais Lorenso ar «Ducati» parakstījis līgumu uz divām sezonām, bet kontraktu būs iespējams pagarināt arī uz trešo gadu.

Lorenso «Movistar Yamaha» vienību pārstāv jau astoto sezonu, bet viņa pašreizējais komandas biedrs ir slavenais itālis Valentīno Rosi, kurš bija spāņa galvenais konkurents par pagājušās sezonas pasaules čempiona godu. Tomēr sezonas pēdējā posmā, kurā izšķīrās titula liktenis, neiztika bez skandāla. Sacensībās Valensijā uzvarēja Lorenso, kamēr Rosi bija ceturtais. Līdz ar to mājinieks apsteidza slaveno itāli kopvērtējumā, bet motošosejas leģenda uzsvēra, ka Lorenso uzvaru veicinājis konkurentu komandā «Repsol Honda» braucošais spānis Markss Markess, kurš īsti neesot apdraudējis tautieša pirmo pozīciju.

Lorenso par pasaules čempionu «MotoGP» klasē kļuvis arī 2010. un 2012.gadā.

«Ducati» vienība pēdējās sezonās nav izcēlusies ar augstvērtīgiem rezultātiem, bet pēdējo reizi par pasaules čempionu kāds no šīs komandas braucējiem kļuva 2007.gadā, kad titulu ieguva Keisijs Stouners no Austrālijas. Togad šī vienība triumfēja arī Konstruktoru kausā.

Šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijā ar 66 punktiem atrodas Markess, kuram ar 45 punktiem seko Lorenso.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu