Animēta Dikensa "Ziemassvētku dziesma" numur 1!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Čārlza Dikensa (Charles Dickens) klasiskā stāsta "A Christmas Carol" ("Ziemassvētku dziesma") ekranizācija pirmajā nedēļā pēc parādīšanās uz Ziemeļamerikas kinoteātru ekrāniem ar 31 miljonu ieņēmumiem nokļuvusi filmu topa pirmajā vietā.

Lai arī 3D animācijas filma apsteigusi Maikla Džeksona dokumentālo koncertfilmu "This is It" (šonedēļ 2.vieta ar 14 miljoniem dolāru), filmas ieņēmumi brīvdienās ir 31 miljons ASV dolāru, kas ir krietni mazāks rezultāts, nekā bija cerējuši filmas veidotāji.

Dikensa stāstu ekranizējis lietuviešu izcelsmes Holivudas režisors Roberts Zemekis (Robert Zemeckis), kas uzņēmis tādas filmas kā "Forrest Gump" ("Forests Gamps"), "Cast Away" ("Pamestais"), "Contact" ("Kontakts") ar Džodiju Fosteri galvenajā lomā, kā arī visas trīs "Back to the Future" ("Atpakaļ nākotnē") daļas.

"The Men Who Stare at Goats"
"The Men Who Stare at Goats" Foto: publicitātes

Četras dažādas lomas, tostarp arī skopuļa Skrūdža lomu, ierunājis amerikāņu komiķis Džims Kerijs (Jim Carrey). Skrūdža māsas dēlu Fredu spēlē Kolins Fērts, bet uzticamo darbinieku Bobu Kračitu - Gerijs Oldmens. Filma Latvijas kinoteātros skatāma no 20.novembra.

Pirmajā desmitniekā šonedēļ vēl dažas jaunas filmas - 3.vietā Džordža Klūnija (George Clooney) satīra par kara tēmu "The Men Who Stare at Goats" (13,3 miljoni), kas stāsta par ASV armijas centieniem izveidot "kareivi-mūku" - cīnītāju, kas paredz nākotni, staigā cauri sienām un hipnotizē.

4.vietā filma "The Fourth Kind" ar Milu Jovoviču (Milla Jovovich) galvenajā lomā, kas ir stāsts par Aļaskā notiekošām cilvēku nolaupīšanām, kas visticamāk ir citplanētiešu roku darbs.

Aktrise Kamerona Diaza (Cameron Diaz) un Džeimss Mārsdens (James Marsden) ar zinātniskās fantastikas trilleri "The Box" jeb "Kaste" 6.vietā (7,9 miljoni).

Kvazidokumentālā šausmu filma "Paranormal Activity" noslīdējusi uz 5.vietu ar 8,6 miljoniem, savukārt Vinsa Vona (Vince Vaughn) attiecību komēdija "Couples Retreat" numur 7 ar 6,4 miljoniem.

4.vietā filma "The Fourth Kind" ar Milu Jovoviču (Milla Jovovich) galvenajā lomā
4.vietā filma "The Fourth Kind" ar Milu Jovoviču (Milla Jovovich) galvenajā lomā Foto: publicitātes

Labus panākumus turpina gūt arī asa sižeta filma "Law Abiding Citizen", kurā galvenās lomas tēlo dziedošais aktieris Džeimijs Fokss (Jamie Foxx) un "RocknRolla" zvaigzne Džerards Batlers (Gerard Butler). Ceturtās nedēļas ienākumi - 6,2 miljoni dolāru.

Mūzikas videoklipu un filmu režisora Spaika Džounsa (Spike Jonze) jaunākā lente "Where the Wild Things Are" ar 4,2 miljonu 9.vietā, bet top10 noslēdz animācijas filma "Astro Boy".

Top10

1. "A Christmas Carol," $31 milj. 2. "Michael Jackson''s This Is It," $14 milj. 3. "The Men Who Stare at Goats," $13.3 milj. 4. "The Fourth Kind," $12.5 milj. 5. "Paranormal Activity," $8.6 milj. 6. "The Box," $7.9 milj. 7. "Couples Retreat," $6.4 milj. 8. "Law Abiding Citizen," $6.2 milj. 9. "Where the Wild Things Are," $4.2 milj. 10. "Astro Boy," $2.6 milj.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu