Daugavpilī atklāts piemineklis pilsētas priekšniekam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 16. septembrī, Daugavpils iedzīvotāji ieraudzīja pieminekli, kas veltīts kādreizējam pilsētas priekšniekam Pāvelam Dubrovinam. Pieminekli Daugavpilij uzdāvināja Maskavas Centrālais apgabals.

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās pilsētas domes priekšsēdētāja Rita Strode, Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Nikolajs Vihļajevs, pilsētas domes deputāts un Maskavas nama direktors Jurijs Silovs, Maskavas Centrālā apgabala prefektūras pārstāvji un, protams, pieminekļa autors Aleksandrs Taratinovs. Maskavas tēlnieks A. Taratinovs Eiropā ir labi pazīstams, viņa darbi izstādīti Austrijā, Beļģijā, Holandē. Autors galvenokārt dzīvo Holandē un tieši tur atrodas lielākā daļa viņa darbu. 2005. gadā A. Taratinovs izveidoja skulpturālu kompozīciju “Nakts sardze”, kas ataino slaveno Rembranta gleznu. Visas figūras tajā izkaltas bronzā dabiskā lielumā. Tādējādi skatītājiem ir iespēja skatīt gleznu telpiskā atveidojumā. Holandes laukumos telpiskumu ieguvušas Breigela, Dīrera un Klimta gleznas. Pašlaik A. Taratinovs strādā Sanktpēterburgā.

Pēc atklāšanas runām piemineklim tika noņemts pārsegs. Var teikt, ka vairākumam klātesošo piemineklis patika. P. Dubrovins neaizpogātos svārkos, ar kreisajai rokai pārmestu lietusmēteli un platmalē pa kāpnēm mierīgā solī dodas pie strūklakas. Pilsētas priekšnieks labajā rokā pavadā ved buldogu. Daudziem iepatikās tieši pieminekļa dinamiskums, kā arī tas, ka P. Dubrovins šķiet kā dzīvs.

Iespējams, pie A. Taratinova veidotā Dubrovina pieminekļa fotografēties dosies jaunlaulātie. Jau šajās brīvdienās pie bronzas P. Dubrovina pabija vairāki jaunlaulātie. Varbūt tā kļūs par labu tradīciju. Jāatzīmē, ka izplatītākā tradīcija ir pieskaršanās kādam no pieminekļa elementiem. Visdrīzāk, no daudzajiem pieskārieniem līdz spīdumam tiks nopulēta P. Dubrovina kreisās rokas plauksta vai buldoga deguns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu