Lielā talka jau šonedēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lielā talka šogad norisināsies šo sestdien, 23.aprīlī, un par tās vadmotīvu ir izvēlēts sauklis «Latvijai BŪT zaļai!».

Lielās talkas vajadzībām šogad tiks izmantoti 300 000 atkritumu maisu, kas tiks piegādāti dažādos Latvijas reģionos.

Katru gadu oficiālie talkas maisi ir citā krāsā un šogad tie būs balti, informējaLielāstalkasmediju koordinatore Madara Laicāne.

Pēdējos gados vērojama tendence, ka atkritumu maisu daudzums katru gadu samazinās. Šogad paredzēts izmantot tikpat lielu apjomu atkritumu maisiem kā pērn, bet 2014.gadā atkritumu maisu daudzums bija aptuveni 450 000, bet 2013.gadā uz Latvijas reģioniem tika izvadāti aptuveni 550 000 maisu.

Piesaki savu talkošanas vietu

Līdz 14.aprīlim pieteiktas bija jau vairāk nekā 1000 talkas, bet no tām koordinatori jau apstiprinājuši 820 oficiālās talku vietas. Tiem, kuri nevēlas organizēt savu talku, pastāv iespēja izvēlēties jebkuru no apstiprinātajām talkošanas vietām un 23.aprīlī tai pievienoties.

Ja iedzīvotājiem ir vēlme organizēt talku un vākt atkritumus baltajos Lielās talkas maisos, ir nepieciešams reģistrēt savu talku mājaslapā «talkas.lv». Ja plānots talkot un atkritumus vākt vien dažu cilvēku kompānijā, nav obligāti jāpiesaka sava talka - ieteicams atrast tuvāko oficiālo talkošanas vietu Lielās talkas kartē un sazināties ar tās atbildīgo par dažu maisu saņemšanu.

Pieķer dabas piesušķotājus!

Tāpat TVNET un Lielā talka aicina piedalīties TVNET akcijā «Pieķer sušķi»! aicinot atklāt vietas, kas no sušķiem īpaši cietušas. Kopīgiem spēkiem centīsimies atrast vainīgos un varbūt ar publisku «fui» raisīt pārdomas par to, ka vide, kurā visi kopā dzīvojam, ir jāsaudzē.

TVNET aicina iesūtīt bildes un videomateriālus par piemēslotākajām vietām, norādot konkrētu vietu, kur foto uzņemts, kā arī laiku. Varbūt tev pat izdevies kādu pieķert «nozieguma vietā»? Apzināsim sakopjamās vietas un kaunināsim sušķus kopā! Materiālus sūti uz suski@tvnet.lv.

Un labais darbs nepaliks bez atalgojuma - mēs cītīgi publicēsim, vērtēsim iesūtīto informāciju, un trīs labāko materiālu autori tiks pie vērtīgām balvām, ko sarūpējuši Lielās talkas organizatori - dāvanu kartes, ko varēs tērēt vienā no «Galactico» tirdzniecības centriem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu