ECT notiks tiesas sēde lietā "Kononovs pret Latviju" (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) notiks tiesas sēde lietā "Kononovs pret Latviju", informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Vasilijs Kononovs pieteikumu tiesā iesniedza 2004.gadā, sūdzoties par vairāku Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pantu iespējamo pārkāpumu.

Prasības iesniedzējs uzskata, ka ir ticis notiesāts par nodarījumiem, kuriem to izdarīšanas brīdī nebija paredzēta kriminālatbildība ne starptautiskajos, ne nacionālajos tiesību aktos.

Tomēr tiesa Latvijas valdību lūdza sniegt komentārus tikai par iespējamo konvencijas 7.panta pārkāpumu. Šis pants nosaka, ka nav pieļaujama sodīšana bez tiesas.

Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palāta 2004.gada 30.aprīlī atzina iesniedzēju par vainīgu kara nozieguma izdarīšanā - iesniedzēja vadītā partizānu grupa 1944.gadā Mazo Batu ciemā nežēlīgi nogalināja vairākus civiliedzīvotājus un nodedzināja viņu mājas.

Lietā kā trešā puse ir iesaistījusies Krievija.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu