"Ciro's Pomodoro" - muzikāls restorāns virs Rīgas jumtiem (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nupat jaunatvērtā tirdzniecības centra "Galleria Riga" 7.stāvā atvērts pasaulē pazīstamais muzikālais restorāns "Ciro's Pomodoro".

Restorānam ir vairāk nekā 30 gadus sena vēsture. Pirmo "Ciro's Pomodoro" Orsini un Kopolu ģimenes atvēra 1978.gada nogalē Londonā. Kopš tā laika abu ģimeņu kopējais uzņēmums vēris jaunus restorānus 13 dažādās pasaules malās, nonākot arī līdz Rīgai, kas tādējādi kļuvusi par pirmo pilsētu Baltijā, kur atvērts šis restorāns.

Protams itāļu restorāns nozīmē arī attiecīgu piedāvājumu ēdienu ziņā – mocarella, dažādas pastas un picas, kā arī plaša izvēle no šīs valsts vīniem. Pats dibinātājs Čiro Orsini, kurš izdevis arī savam restorānam veltītu grāmatu, turot roku uz pulsa, regulāri apmeklē sev piederošos restorānus visā pasaulē, pārbaudot, vai tajos viss atbilst standartiem.

Foto: TVNET

Pie restorāna sienām redzamas fotogrāfijas, kurās tā īpašnieks pozē kopā ar saviem visnotaļ slavenajiem apmeklētājiem. Čiro un Pamela Andersone, Čiro un "The Rolling Stones", Čiro un Deivids Bekhems... Šīs ir tikai dažas no Holivudas, mūzikas un sporta superzvaigznēm, kuras izvēlējušās ieturēt maltīti šajā restorānu tīklā.

Te gan rodas jautājums, kādam sabiedrības slānim tad īsti tas ir domāts - tā dēvētajai elitei vai vienkāršiem pilsoņiem? Pats saimnieks sarunā ar TVNET uzsver, ka pieņemamā cenu politika un patīkamā atmosfēra piesaistījusi gan ģimenes, gan draugus, un netieši norāda – ja reiz to par labu atzinušas arī slavenības, kaut kam tur taču ir jābūt.

Foto: TVNET

Šādā gadījumā nedaudz pārsteidz vietas iekārtojums – tas ir vienkāršs, funkcionāls un bez lieka glamūra. Visiem pārskatāmā vietā atrodas neliela skatuvīte, uz kuras restorāna īpašnieks sola regulārus koncertus, kā arī neliels deju laukums.

Orsini stāsta, ka parasti vakari beidzas ar vētrainām apmeklētāju dejām, tomēr, ņemot vērā, ka viesi galvenokārt atnākuši ieturēties, gaidāms, ka dzīvā mūzika vispirms tiks izvēlēta patīkamai gaisotnei fanka, džeza un blūza noskaņās. Pirmās uzaicinātās grupas - "Latvian Blues Band" un "Soulemotion", kas pavisam noteikti ir kas vairāk nekā tikai fona mūzika, - to zināmā mērā apliecina.

Foto: TVNET

"Ciro's Pomodoro" darba laiki visas septiņas dienas nedēļā ir no 10:00 rītā līdz 1:00 naktī, kad tiek pieņemts pēdējais pasūtījums virtuvē. Teorētiski tas nozīmē, ka vakars turpināsies arī daudz ilgāk. Siltā laikā ļoti iecienīta varētu kļūt restorāna terase, no kuras paveras visai pievilcīgs skats pāri Rīgas centra māju jumtiem.

Nobeigumā – kosmopolītiskais, bet vizuāli vienkāršais restorāns varētu iepatikties ģimenēm un draugu kompānijām, kam patīk itāļu virtuve un kvalitatīva mūzika.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu