Uz «Kubana» skatuves krievu «Beastie Boys» - «Kirpiči»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no grupām, kas šovasar kāps uz skatuves rokfestivālā «Kubana», kurš jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs savdabīga deviņdesmito gadu muzikālā parādība - grupa «Kirpiči», informē festivāla rīkotāji.

Literārā hiphopa grupa «Kirpiči» («Ķieģeļi») ir īpaši savdabīga deviņdesmito gadu muzikālā parādība. Tās līderis Vasja Vasins, pareizrakstības un izkoptas leksikas piekritējs, ir audzināts Zelta laikmeta dzejas un hiphopa klasikas ietekmē. Jā, patiešām, grupas popularitātes iemesli meklējami tieši kultūras mantojuma jomā. Festivāla vairākkārtējie dalībnieki «Kirpiči» arī šogad neļaus garlaikoties nedz inteliģentākajam publikas slānim, nedz arī repa un roka piekritējiem. Grandžs un fanks, hiphops un metāls, kodīgs sarkasms un Sanktpēterburgas ielu romantika – tas viss tiks festivāla apmeklētājiem pilnā mērā.

«Rokmūzika ir dzīva, kamēr pastāv grupa «Kirpiči»,» šādi vārdi skan vienā no viņu dziesmām. Ko nu tur piebilst – šie puiši ir ne vien talantīgi, bet arī pieticīgi.

Festivālā uzstāsies arī grupas «Vopli Vidopļasova», «Kirpiči», «Tarakany!», «Noggano», «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

Biļetes pieejamas «Biļešu serviss» sistēmā

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

Festivāla mājas lapa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu