Brīvdabas muzejā svinēs Mārtiņus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā mācīs tradicionālās prasmes sievām un svinēs Mārtiņus, informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Zvirbule.

Nedēļas nogalē muzejā valdīs liela rosība - sākot no sievu apmācības aušanā, cimdu adīšanā, kā arī zāļu tēju noslēpumos sestdien un beidzot ar Mārtiņa gailīšu dancināšanu, ābolu cepšanu, rotaļās iešanu un maskošanos svētdien.

Sestdien 7.novembrī, Tradicionālo prasmju skolā notiks nodarbības, kas veltītas sievu prasmēm.

Izstāžu zālē no plkst.12 līdz 14 darbosies aušanas skola audējas Edītes Začestes vadībā. Turpat cimdu adīšanas prasmes ierādīs meistare Baiba Kabuce.

Kurzemes sētā no plkst.12 līdz 14 uz lekciju par zāļu tēju noslēpumiem aicinās pazīstamais homeopāts un zāļu pazinējs Artūrs Tereško.

Svētdien, 8.novembrī, no plkst.13 līdz 16 muzejā svinēs Mārtiņdienu ar pasākumu "Mārtiņa gailīši dancīti veda". Tā būs jestra diena ar masku darināšanu, muzeja sētu apmeklēšanu kopīgā Mārtiņbērnu gājienā, mielošanos ar manteļskurstenī ceptiem āboliem, gaiļa zupas cienastu Vidzemes sētas Slietenī, kā arī Mārtiņos neiztrūkstošām dziesmām, dančiem un rotaļām kopā ar folkloras kopām "Dzīne" un "Skandinieki".

Mārtiņiem šajos godos ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu