Mārtiņdienas tirdziņš Centrāltirgū

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.novembrī Rīgas Centrāltirgū notiks Mārtiņdienas tirdziņš, ar kuru tiek aizsāktas jaunas tirgošanās tradīcijas Rīgas Centrāltirgū un Vidzemes tirgū.

Mārtiņdienas tirdziņā tirgoties aicināti zemnieki un amatnieki no visas Latvijas un iepirkties - visi, kuriem patīk garšīgi un veselīgi paēst, kuriem patīk vilnas zeķes, māla podi, piparkūkas, pinumi un citas latviskas lietas.

Mārtiņdienu tirgū ieskandinās latviešu folkloras kopas un tautas deju ansambļi ar īpaši sagatavotu svētku programmu. Apmeklētājus un tirgotājus latviskas mūzikas pavadībā izklaidēs aktieris Andris Bērziņš.

"Laipni lūdzam Mārtiņdienas tirdziņā, aizsākot jaunas tirgošanās tradīcijas Rīgas Centrāltirgū un Vidzemes tirgū! Noteikti sekos krāšņi un bagātīgi tirdziņi Ziemassvētkos, Masļeņicā un tā tālāk - turpmāk tirgi un gadatirgi Centrāltirgū un Vidzemes tirgū tiks rīkoti regulāri, jo šeit ir īstā tirgus vieta. Mēs vēlamies, lai tirgus cilvēkiem kļūst mīļš, lai šeit valda pozitīva atmosfēra. Mēs vēlamies, lai tirgus stāsta par mūsu kultūru un tradīcijām vietējiem un tūristiem, kur tieši tirgos meklē mūsu nacionālās kultūras kolorītu un krāsas," teic "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Mārtiņdienas tirdziņam Centrāltirgū tiks iedalīta īpaši šiem pasākumiem paredzēta teritorija ar 200 tirdzniecības vietām pašā tirgus sirdī - Prāgas ielā.

Tuvākā nākotnē Centrāltirgū gaidāms Svētku tirgus un lielais Ziemassvētku gadatirgus. Nākamajā gadā paredzēta virkne dažādu tirdziņu un gadatirgu, kas ies roku rokā ar latviešu tradīcijām un Latvijā atzīmētiem svētkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu