Hermīnes Spainis – Balodis tērpi fotogrāfijās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai parādītu, ka Latvijā visos laikos ir cienīts radošums un darbojušies augsta līmeņa dizaineri, Latvijas dizaina mēneša ietvaros novembrī universālveikalā Stockmann sadarbībā ar VA Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju iekārtota foto izstāde par Latvijā 20.gs. 20. un 30. gados spožo modes dizaineri Hermīni Spainis–Balodis

Dizaineres Hermīnes Spainis–Balodis tērpus fotogrāfijās demonstrē izcilas mūsdienu dizaineres: Baiba Ripa (Baiba Ripa), Dana Podkalne – Lūsēna (Something cozy), Inga Rungaine (Una Vita), Evija Sīle (INCH 1967), mēbeļu zīmola Anna Barons radītāja Anete Šķēle-Pētersone, u.c.

Izstādes mērķis ir parādīt dizaina attīstības ceļu, apliecinot, ka arī pirms 2. pasaules kara Latvijā strādāja izcili mākslinieki, kam piemita īpaši rokraksti un apbrīnojama tērpu kvalitāte. Pirmā Latvijas laika modes mākslinieces kolekcijas ne vienu brīdi neliek šaubīties, ka dizains Latvijā ir bijis nozīmīgs visos laikos.

„Hermīne Spainis - Balodis bijusi talantīga, ar asu prātu apveltīta dāma, kas jaunos gados pievērsusies modei. Viņas radošais ceļš bija panākumiem bagāts, ir zināms, ka dizaineres modelētajos tērpos ģērbās daudzas Rīgas dāmas. Kolekcijās, kas radītas no ārzemēs iegādātiem izcilas kvalitātes audumiem, jaušams individuāls raksturs, bet vienlaicīgi Parīzes un Londonas modes tendenču pārzināšana,” stāsta Ligita Kalniņa, VA Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pārstāve, krājumu nodaļas galvenā speciāliste, tekstīliju krājumu glabātāja.

Vēstures liecības Hermīnes Spainis–Balodis biogrāfijā vēsta, ka kara laiks modes mākslinieci ar ģimeni aizvedis uz Ameriku. Ņujorkā viņas ceļš krustojies ar tolaik Ņujorkā dzīvojošo pasaulslaveno modes mākslinieku Valentino, kas latviešu dizaineri aicinājis savā radošajā grupā, tomēr Hermīne Spainis–Balodis palikusi uzticīga savam mērķim veidot individuālas kolekcijas.

Elegance, aktuāli risinājumi un kvalitāte ir galvenie atslēgas vārdi, kurus mūsu laika dizaineres velta Hermīnei Spainis–Balodis pēc piedalīšanās viņas tērpu demonstrēšanā, kas fiksēta sirsnīgā fotostāstā.

Latviešu mākslinieces Hermīnes Spainis-Balodis tērpu kolekcijas fotostāsts ar Baibu Ripu, Aneti Šķēli–Pētersoni (Anna Barons), Ingu Rungaini (Una Vita), Agnesi Garo-Nīmani un Agnesi Jeromāni (Angel Glass Design, zīmols an&angel), Eviju Sīli (INCH 1967), Danu Podkalni–Lūsēnu, (zīmols Something cozy), Luīzi Ārgali un Gintu Šmiti (zīmols Purpurs) universālveikala Stockmann pirmajā stāvā būs redzams visu novembra mēnesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu