"Prāta vētras" koncerts Mežaparkā pulcē 45 000 klausītāju (298)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

"Prāta vētras" koncerttūres "Tur kaut kam ir jābūt" noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē vakar vakarā ir apmeklējuši 45 000 fanu un vienkāršu interesentu, pastāstīja koncerttūres producents Mārcis Gulbis. Tādējādi šis ir kļuvis par apmeklētāko koncertu ne vien šovasar, bet Latvijas populārās mūzikas vēsturē kopumā.

Pirms trim gadiem uz "Prāta vētras" koncertu Mežaparkā pulcējās vairāk nekā 40 000 klausītāju, bet šovasar visvairāk - aptuveni 32 000 - klausītāju līdz šim bija apmeklējuši grupas "Metallica" koncertu Rīgā.

Grupa koncerta apmeklētājiem bija sagatavojusi vairākus pārsteigumus, kas izraisīja milzīgu sajūsmu skatītāju pūlī. Kad dziedātājs Renārs Kaupers pieteica dziesmu "Skoļzkije uļici", uz skatuves viņam pievienojās Krievijas grupa "Bi2", un šķita, ka Mežaparks "uzsprāgst". Skatītāji visu dziesmu dziedāja līdzi un, mūzikai izskanot, pieprasīja dziesmu atkārtot, kas arī nedaudz saīsinātā versijā tika izdarīts.

Lielas ovācijas izraisīja arī pēdējā grupas albuma producenta, repera Gustavo parādīšanās uz skatuves. Tāpat bez ovācijām nepalika Gunārs Kalniņš ar pavadonēm no gospeļu kora.

Taču lielākais pārsteigums bija bijušās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iznākšana uz skatuves, kopīgi nodziedot tautasdziesmu. Dziedāšanu pavadīja rēcošs pūlis, kas skandēja: "Vaira, Vaira, Vaira!"

Koncertu noslēdza jauks salūts, kas gan nebija grandiozs, taču veiksmīgi papildināja izskanošās dziesmas pēdējās notis.

Koncertu var uzskatīt par īstu paraugu Latvijas un arī citiem mūziķiem, jo nez vai kāds vēl spētu vairāk nekā 2,5 stundas noturēt tik milzīgas auditorijas nedalītu uzmanību.

"Prāta vētras" koncerta iesildītāji bija grupa "Astro''n''out" un dīdžejs Artūrs Mednis no apvienības "Jaffa Rīga".

Iepriekšējos koncertus, kas Latvijā notika ar pašvaldību atbalstu, apmeklēja 38 500 skatītāju, tostarp Jelgavā - 12 000, Preiļos - 6500, Ventspilī - 10 000 un Valmierā - 10 000 cilvēku.

Pēc koncerta grupas menedžments paziņoja, ka grupa par albumu "Tur kaut kam ir jābūt" ir saņēmusi dubultā platīna diska statusu par pārdotiem 18 000 albuma kopiju. "18 000 CD kopiju un 83 500 skatītāju ir skaitļi, kas runā paši par sevi. Mēs esam lepni un gandarīti par paveikto un pateicamies visiem, kuri palīdzējuši piepildīties mūsu cerībām un realizēt dažbrīd pārdrošās idejas. Tādi koncerti kā vakar Mežaparkā liek ar jaunu sparu un enerģiju pieņemt nākamos izaicinājumus, jo pierāda, ka iespējams ir viss," sacījusi grupas menedžere Aija Auškāpa.

"Šī tūre nenoliedzami bija šīs vasaras izaicinājums gan grupai, gan organizatoriem, gan visiem realizētājiem, kas iesaistījās tūres piecu koncertu organizēšanā. Varu droši teikt - mēs tikām ar uzdevumu galā godam un pateikt lielu paldies ikvienam no tiem daudziem simtiem cilvēku, kas piedalījās projekta realizācijā. Domāju, ka apmeklētāju atzinība un novērtējums ir pierādījums tam, ka Latvijā skatītājus interesē augsta līmeņa un pasaules kvalitātes koncerti. Tagad mēs esam pārliecinājušies, ka mums ir komanda, kas spēj realizēt vispārdrošākos sapņus," piebildis Gulbis.

Kā ziņots, maijā pēc trīs gadu pārtraukuma klajā nāca "Prāta vētras" jaunais studijas albums "Tur kaut kam ir jābūt", kurš ir nu jau devītais grupas albums.

Komentāri (298)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu