Turpinās darbs ķīlnieku krīzes Sudānā risināšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai risinātu trīs Latvijas pilsoņu atbrīvošanu, pēc nedēļu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar musulmaņu reliģiskajiem svētkiem un brīvdienām, Sudānā ir atkārtoti ieradušies divi īpašie Latvijas pārstāvji - Ārlietu ministrijas un Drošības policijas Pretterorisma centra darbinieki.

Kā TVNET pavēstīja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses un informācijas nodaļā, otrās vizītes laikā ir notikušas tikšanās ar Sudānas Ārlietu ministrijas un citu varas iestāžu amatpersonām, kā arī ar ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem Sudānas galvaspilsētā. Pārrunu gaitā tika apspriesta informācija par ķīlnieku krīzes risināšanas virzību un progresu situācijas ātrākai normalizēšanai. Sudānas varas iestādes ir paudušas pārliecību par ķīlnieku krīzes veiksmīgu iznākumu.

Vienlaikus darbu turpina īpaši šim gadījumam izveidotais Krīzes koordinācijas centrs Ārlietu ministrijas vadībā, kas, izmantojot diplomātiskos kanālus, iesaista krīzes risināšanā citu valstu diplomātiskos dienestus, ir pastāvīgā kontaktā ar nolaupīto Latvijas valsts piederīgo tuviniekiem, ģimenes locekļiem, kā arī nolaupīšanā iesaistīto personu darba devēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu