Labs zaudējums, tagad uz Itāliju! (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Arī savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas meistarsacīkstēm, zaudējumu ir piedzīvojusi Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, kas svētdien Beļģijā notiekošā turnīra otrajā spēlē līdzīgā cīņā atzina spēcīgās Spānijas komandas pārākumu. Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrs sāksies 24. septembrī.

19 punktus gūstot komandas līderei Anete Jēkabsonei-Žogotai un vēl 17 pievienojot uzbrucējai Guntai Baško, Latvijas basketbolistes beigu beigās tomēr bija spiestas piekāpties klasi augstākās Spānijas komandas priekšā - 66:73.

Abas komandas savā starpā pirms tam tikās arī pārbaudes turnīrā Rīgā un arī tad dienvidnieces bija pārākas ar septiņu punktu starpību - 62:69.

14 punktus mūsu komandas labā šodien guva Zane Tamane.

Latvijas valtsvienībai šis bija septītais zaudējums pēc kārtas pārbaudes mačos un arī kopumā gatavošanās posma bilance ir negatīva - piecas uzvaras un deviņi zaudējumi.

EM finālturnīrs no 24. septembra līdz 7. oktobrim risināsies Itālijā, un latvietes startēs A apakšgrupā kopā ar aktuālajām Vecā kontinenta čempionēm čehietēm, Turcijas valstsvienību un ar papildu kvalifikācijas turnīra izšķirošā posma uzvarētājām - Slovākiju, Poliju vai Izraēlu.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu