Sieviešu komandas kontūras materializējas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Praktiski zināms Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas 24. septembrī sāksies Itālijā. Aināra Zvirgzdiņa rīcībā būs visas labākās spēlētājas, izņemot savainoto Elīnu Babkinu un Daci Cinīti.

Latvijas basketbolistes šīs nedēļas nogalē Beļģijā piedalīsies pēdējā pārbaudes turnīrā, kurā tiksies ar beļģietēm un Spānijas valstsvienību. Pirms došanās uz Beļģiju vienā no pēdējiem treniņiem potīti izmežģīja Dace Cinīte, kura līdz ar to nevarēs palīdzēt valstsvienībai Eiropas čempionātā.

"Diemžēl Dace Cinīte treniņā guva smagu savainojumu un nevarēs piedalīties kopdarbā. Iespējams, komandā ir palikušas divpadsmit spēlētājas, kas piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā," saka Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Runājot par turnīru Beļģijā, Zvirgzdiņš uzsvēra, ka izlasei tā būs pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta.

"Beļģijā, pirmkārt, mēģināsim pārtraukt zaudējumu sēriju, otrkārt, uzskatu šīs pārbaudes par ģenerālmēģinājumu, lai parādītu gatavību Eiropas čempionātam. Otrā spēle divu nedēļu laikā ar Spāniju būs labs rādītājs tam, vai esam ko uzlabojuši vai stāvam uz vietas," uzskata Zvirgzdiņš. "Jādod iespēja Anitai Teilānei un Ditai Krumbergai, taču, uzsvēršu, tas nebūs pašmērķis. Spēlēsim, lai komanda pilnībā saspēlētos, būtu mobila. Velkot paralēles ar Eiropas čempionātu, pirmās divas spēles varētu būt izšķirošās, līdz ar to akcents būs uz spēlētājām, ar kurām rēķināšos pirmajās divās spēlēs Itālijā."

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24. septembra līdz 7. oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas komanda finālturnīrā spēlēs A apakšgrupā kopā ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas valstsvienības sastāvs pārbaudes turnīrā Beļģijā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu