Rīgā ieradīsies leģendārā kinoaktrise Katrīna Denēva

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

3.septembrī, Rīgā ieradīsies kinofestivāla "Baltijas Pērle" goda prezidente, leģendārā franču kinoaktrise Katrīna Denēva.

Aktrise 14.septembrī plkst.10.30 Rīgas Kongresu namā sniegs meistarklasi. Denēva dzimusi 1943.gada oktobrī Parīzē un sāka filmēties jau 13 gadu vecumā. Viņa filmējusies pie tādiem pasaulslaveniem režisoriem kā Rodžers Vadims, Luijs Bunjuels, Fransuā Trifo, Larss fon Trīrs un citiem, kā arī ieguvusi neskaitāmas balvas dažādos pasaules kinofestivālos.

Kinofestivālā "Baltijas Pērle" aktrises spēli var baudīt režisora Gaela Morela filmā "Pēc viņa", režisora Tjērī Klifā filmā "Ģimenes varonis" un režisora Romāna Polaņska darbā "Riebums". Franču kinoleģenda Rīgā un festivālā "Baltijas Pērle" viesosies otru reizi. Starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas Pērle" sākās 7.septembrī un turpināsies līdz 21.septembrim.

Kinoseansu saraksts pieejams festivāla mājaslapā "www.balticpearl.lv" un portālā "delfi.lv". Biļetes uz visiem kinoseansiem var iegādāties tikai Rīgas Kongresu namā īpašajā festivāla kasē, bet uz seansiem kino "Rīga" - arī kinoteātra kasē. Biļešu cena ir no trim līdz pieciem latiem.

Kinofestivālā "Baltijas Pērle" būs iespēja noskatīties ap 120 kinofilmām, starp kurām ir vairākas augsta līmeņa kinofestivālu balvu ieguvējas.

Skatītājiem tiek piedāvātas 11 kinoprogrammas, tostarp retrospekcijas: "Veltījums Kannām", "Rainers Verners Fasbinders", "Dolce vita", "Nostalģija", "Izcilie mākslinieki kino" un "Mīlestības 60 gadi".

Kinofestivāla filmas būs skatāmas Rīgas Kongresu namā, Pasaules Tirdzniecības centrā un kino "Rīga" Mazajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu