Likmes ir augstas (5)

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noteikti ikkatrs ir teicis šādu teikumu «es saku, ka uzvarēs...», ir izteicis savas cerības un ar draugiem kopīgi pārspriedis, analizējis, saderējis, licis likmes. Lai uzzinātu, kādas ir bijušas futbola čempionāta likmes augstākajā līmenī un finālspēles varbūtējo iznākumu, līdz ar to savas izredzes uzvarēt draugu lokā par precīzāko minējumu, vērsāmies pie futbola un likmju eksperta - Daiņa Niedras, Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāja.

Šis čempionāts nenoliedzami ir bijis viens no aizraujošākajiem, kāds ir pieredzēts pēdējo gadu desmitu laikā. Spēles nereti ir bijušas neprognozējamas, ar pēkšņiem pagriezieniem. Pilnas ar skaistiem mirkļiem, kas ieies futbola vēstures annālēs. Tam visam pa vidu ir bijuši futbolistu un fanu piepildītie sapņi un cerības, reizē arī sāpīga zaude, jo futbola laukumā pirmā vieta ir tikai viena. Tomēr cita lieta ir ar spēļu rezultātu paredzēšanu.

Kārtīgam futbola līdzi sekotājam noteikti jau gadu gaitā ir izveidojusies Anatolijam Kreipānam līdzvērtīga zināšanu bāze, kas ļauj sniegt savu viedokli kādam futbola jomā mazāk zinošam draugam.

Vai tīri vienkārši – notestēt sevi un savas zināšanas ar kādu sporta likmi. Šā čempionāta laikā esam apkopojuši arī Top 3 populārākās spēles pēc liktajām likmēm. Redzot sarakstu, skaidrs, ka uzvarētāji bija ne tikai likmju licēji, bet arī skatītāji kopumā, jo spēles bija velnišķīgi satraucošas. Un tātad, Top 3 spēles pēc liktajām likmēm:

1. Krievija un Horvātija – 4363 spēlētāji (pre-match), bet kopumā 12500 likmes.

2. Brazīlija un Beļģija – 4004 spēlētāji (pre-match), bet kopumā 10249 likmes.

3. Urugvaja un Francija – 3740 spēlētāji (pre-match), bet kopumā 10137 likmes.

Bet ja futbola čempionāts pats par sevi ir sniedzis satraukuma pilnus momentus, tad godīgi jāsaka, man nav ne jausmas kā vienam no mūsu spēlētājiem vēl var būt ciešs miegs.

Proti, gada sākumā tika veikta likme 100 eiro vērtībā, kur kuponā tika norādīti 4 lieli notikumi: Krievijas hokeja izlases uzvara Olimpiskajās spēlēs, Madrides «Real» uzvara Čempionu līgā, Vašingtonas «Capitals» uzvara Stenlija kausā.

Līdz šim atķeksētas ir trīs no četrām kastītēm, zināt, kas atlicis? Tieši tā – Francijas izlases uzvara Pasaules kausā. Šī likme vēl arvien ir aktīva, un likmes nav bijušas augstākas. Viens ir skaidrs – ir atlikusi spēle, kas izšķirs visu. Tiesības lielīties draugu lokā ar nepārspējamām prasmēm prognozēt sporta notikumus ir viena lieta, bet iespējamais laimests, ar noteikumu, ka Francija uzvar, šim cilvēkam būs virs 100 000 eiro vērtībā!

Noteikti, ka tagad redzat iemeslu šā cilvēka negulētām naktīm un gaidām par svētdienu.

Un, runājot par svētdienu, pēc vakardienas Anglijas un Horvātijas spēles noskaidrojām finālistus – Francija pret Horvātiju. Es zinu vienu, kas tiešām sekos līdzi spēlei, bet arī tu to vari darīt, jo kāds laiks jau atkal būs jāgaida līdz nākamajam čempionātam. Sasummējot visas iepriekšējās spēles kopā, frančiem ir lieliskas iespējas uzvarēt, es tās vērtētu ar 60% skaitliskā izteiksmē. Es gribētu piedzīvot to, ka ļoti laimīgi svētdien ir ne tikai vairāki miljoni Francijas iedzīvotāju, bet arī viens īpaši meistarīgs latviešu sporta prognozētājs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu