Latvijas izlases PČ pretinieču duelī Čehija pārbaudes spēlē pieveic Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Latvijas hokeja izlases gaidāmā pasaules čempionāta (PČ) pretinieču duelī Čehijas valstsvienība piektdien viesos Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Šveici.

Pirmā perioda vidū Čehijas izlasi vadībā izvirzīja Petrs Holiks, kurš guva vārtus skaitliskajā vairākumā. Neizšķirtu šveiciešiem izdevās panākt trešā perioda ievadā, kad ar precīzu metienu izcēlās aizsargs Felisjēns Duboī.

Čehiem uzvaras vārtus mača pagarinājumā guva Tomašs Vinkours, savukārt vārtsargs Pavels Francūzs atvairīja 52 šveiciešu metienus.

Šveices izlase izdarīja teju divas reizes vairāk metienu pa pretinieku vārtiem nekā čehi, taču šveicieši nespēja izmantot nevienu no septiņām skaitliskā vairākuma iespējām.

Jau ziņots, ka trešdien abu komandu duelī Šveice uzvarēja ar 3:2.

Savukārt piektdien citā mačā Norvēģijas hokejisti, kas arī būs Latvijas izlases pretinieki pasaules čempionātā, savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudēja Somijas valstsvienībai.

Tikmēr Francijas hokejisti mājās ar 2:5 (1:0, 0:2, 1:3) zaudēja Dānijas izlasei, kas pasaules čempionātā arī spēlēs vienā grupā ar Latvijas valstsvienību.

Dānijas izlases rindās ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Matiass Bau Hansens.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdien un piektdien «Arēnā Rīga» spēlēja pret Baltkrievijas hokejistiem. Pirmajā mačā laukuma saimnieki zaudēja ar 1:3, bet otrajā mačā revanšējās ar 3:2 uzvaru pēcspēles metienos.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pirmās divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. EHC turnīra laikā Latvija izbraukumā ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Bez spēlēm ar Dāniju un Baltkrieviju tā jaunnedēļ uzņems arī Vācijas izlasi, savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Tikmēr Sanktpēterburgā spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, kā arī ASV, Somija, Baltkrievija, Slovākija, Francija, Vācija un Ungārija.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu