Divos gados kino skatītāko filmu vidū nav neviena pašmāju filma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo divos gados Latvijas kinoteātros skatītāko filmu sarakstā nav iekļuvusi neviena Latvijā veidota filma, liecina Nacionālā kino centra informācija.

Savukārt 2013.gadā kinoteātru apmeklētāko filmu topā bija iekļuvušas divas Latvijas filmas - septītajā vietā pēc apmeklētāju skaita ierindojās režisora Jāņa Norda spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu», kuru noskatījās 43 433 skatītāji, bet astotajā vietā ar 41 351 skatītāju atradās režisora Aigara Graubas spēlfilma «Sapņu komanda 1935», kas arī 2012.gadā ar 46 095 skatītājiem ierindojās astotajā vietā.

Aizvadītajā gadā apmeklētākā filma Latvijas kinoteātros bijusi animācijas filma «Minioni», kuru noskatījušies 168 035 interesentu.

Otrajā vietā ar 87 374 skatītājiem ierindojusies filma «Ātrs un bez žēlastības 7», trešajā vietā - animācijas filma «Viesnīca «Transilvānija» 2», kuru noskatījušies 84 106 skatītāji, ceturtajā vietā - jaunā filma par Džeimsu Bondu «007: Spektrs», kuru kinoteātros redzējuši 80 919 skatītāji, bet piektajā vietā ar 80 131 skatītāju ierindojusies filma «Greja piecdesmit nokrāsas».

Sestā apmeklētākā filma 2015.gadā Latvijas kinoteātros bijusi animācijas filma «Mājas» ar 58 611 skatītājiem, septītā - «Bada spēles: Zobgaļsīlis. 2.daļa» ar 58 530 skatītājiem, astotajā vietā - «Juras laikmeta pasaule» ar 54 204 skatītājiem, devītajā vietā - «Zvaigžņu kari: Spēks mostas» ar 50 268 skatītājiem, bet apmeklētāko filmu top desmit noslēdz animācijas filma «Sūklis Bobs Kvadrātbiksis», kuru kinoteātros noskatījušies 48 937 apmeklētāji.

Jau ziņots, ka

Latvijas kinoteātros aizvadītajā gadā par skatītāko Latvijas filmu kļuvusi dokumentālā filma «Prāta vētra: starp krastiem»,

kuru filmu kompānijā «Skuba films» veidojuši Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Audinga Kucinskaite.

Otrajā vietā ierindojusies režisores Ievas Ozoliņs filmu studijā «Mistrus Media» tapusī dokumentālā filma «Mans tēvs baņķieris», bet trešajā vietā palikusi režisora Māra Martinsona filma «Romeo un Džuljeta», kas tapusi filmu studijā «Kruk Films».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu