Viters apsūdz Lamāru par to, ka viņš nav saskaņojis samplu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu reperis Kendriks Lamārs (Kendrick Lamar) apsūdzēts dziedātāja Bila Vitersa (Bill Withers) 1975. gada dziesmas «Don't You Want To Stay» kopēšanā. Losandželosas federālajā tiesā iesniegta sūdzība, ka Lamāra skaņdarbā «I Do This» esot bez atļaujas izmantota Vitersa dziesmas melodijas «tieša un pilnīga kopija», kas papildināta ar Lamāra sacerētu tekstu.

Lamārs atkārtoti izmanto Vitersa mūziku, teikts kompāniju «Golden Withers Music» un «Musidex Music» sūdzībā. Tām pieder autortiesības uz dziesmu «Don't You Want to Stay». Dziesma «I Do This» iekļauta Lamāra 2009. gada minialbumā «Kendrick Lamar».

Sūdzības iesniedzēji pieprasa izbeigt dziesmas izplatīšanu, kā arī kompensāciju, kuras apmērs nav nosaukts. Sūdzībā nosaukts ne tikai Lamāra vārds, bet arī repera ierakstu kompānija «Top Dawg» un «Warner Music Group».

Lieta ierosināta tajā pašā tiesā, kas 2015. gada martā plaģiātisma lietā lēma par labu mūziķa Mārvina Geja mantiniekiem un lika kanādiešu dziedātājam Robinam Tikam un amerikāņu producentam Farelam Viljamsam maksāt 7,4 miljonu ASV dolāru (6,6 miljonu eiro) kompensāciju par Geja dziesmas kopēšanu hitā «Blurred Lines».

Turpat maijā sāksies arī lietas izskatīšana par britu rokgrupas «Led Zeppelin» 1971. gada dziesmu «Stairway to Heaven». Amerikāņu grupas «Spirit» ģitārista bērni sūdzas, ka tās sākums esot ņemts no viņu tēva 60. gadu beigās sacerētās dziesmas «Taurus», pārkāpjot autortiesības.

Lamāra jaunākais albums «To Pimp a Butterfly» februārī ieguva piecas «Grammy» balvas.

Salīdzini!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu