Snobo Mondo šovakar "Takā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdienas vakars (26. novembrī) kafejnīcā "Taka" tiks pavadīts multimediju un polikulturālā noskaņā. Uz viena ekrāna Ķīpsala Video Stream (Rasols) translēs vecās klasiskās Mondo strāvojuma filmas, uz otra VJ Wiсkiss (Rasols, DABA.INFO) uzburs XXI gadsimta maģiju – pikseļu un vektoru atdzīvināšanas mākslu, informē "Takā".

Eklektisku un neaprēķināmu skaņu celiņu raidījuma "Rasols" tradīcijās nodrošinās DJ Snobo (Rasols, DABA.INFO) – tas nozīmē, ka var tikt atskaņots pilnīgi jebkas no meditatīva ambienta, alternatīvā folka un sirsnīga lo-fi līdz modernam instrumentālam hiphopam un eksperimentālam tehno.

Vēstures izziņa: 1962. gadā uz ekrāniem iznāca dokumentālā filma "Mondo Cane", kura deva vārdu veselai kino kustībai – Mondo Filmas. Taču tas viss bija sācies tieši 40 gadus agrāk, 1922. gadā, kad Roberts Dž. Flaertijs uzņēma pirmo pilnmetrāžas bezaktieru filmu "Nanuks no ziemeļiem" par eskimosu dzīvi. 1924. gadā Dziga Vertovs atvēra savu "Kino aci". 1927. gadā Valters Rutmans uz celuloīda lentas raksta "Lielpilsētas simfoniju". Viņi bija pirmie - Flaertijs, Vertovs, Rutmans. Mondo tēvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu