Tims Bērtons saņem Venēcijas "Zelta lauvu"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu režisors Tims Bērtons Venēcijas kinofestivālā saņēmis balvu par ieguldījumu kino mākslā.

Režisoram, kuru festivāla žūrija nodēvēja par "vienu no ASV drosmīgākajiem, iztēles bagātākajiem un novatoriskākajiem režisoriem", balvu pasniedza aktieris Džonijs Deps, kas pats arī filmējies vairākās Bērtona filmās, ieskaitot "Edward Scissorhands" ("Edvards Šķērrocis") un "Charlie and the Chocolate Factory" ("Čārlijs un šokolādes fabrika").

"Tas man ir kas īpašs. Tas ir lielākais pagodinājums, kādu jebkad esmu saņēmis, un tas mani iedvesmo turpināt savu darbu," sacīja 49 gadus vecais Bērtons.

Viņš pat pajokoja, ka Venēcijas "Zelta lauva" ir labāka par "Oskaru".

"Patiesībā tā ir daudz glītāka nekā plikpaurains kails vīrietis," viņš teica.

Bērtons ir visu laiku jaunākais šīs balvas ieguvējs, un kinofestivāla organizatori viņu slavēja kā "neparastu mākslinieku, kas mūsdienu filmu veidošanas pamatā liek fantāziju un iztēli."

Pirmā Bērtona pilnmetrāžas filma bija 1985.gadā tapusī "Pee-Wee''s Big Adventure" ar komiķi Pī Vī Hermenu galvenajā lomā.

Pēc tam viņš uzņēma tādas filmas kā "Beetle Juice", "Batman", "Batman Returns", "Ed Wood" un "Mars Attacks".

Šobrīd režisors uzņem jaunu mūziklu "Sweeney Todd", kurā Deps tēlo dēmonisku bārddzini. Tajā tēlo arī Bērtona partnere britu aktrise Helēna Bonema Kārtere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu