Uz Pekinu - ar ziediem, smaidiem un vēlējumiem (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien, pulcējoties Rīgas 49. vidusskolā basketbola faniem un Latvijas sieviešu basketbola nacionālās komandas atbalstītājiem, ar laba vēlējumiem no Rīgas uz Pekinas olimpiskajām spēlēm tika pavadīta Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība.

Pavadīt izlasi šodien bija ieradies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts prezidents, sveicot Latvijas sieviešu basketbola izlasi, norādīja, ka par latviešiem saka, ka tā ir dziedātāja tauta un basketbola tauta. Vēlot veiksmi meitenēm Pekinas olimpiskajās spēlēs, Zatlers sacīja: "Lai izdodas nospēlēt tikpat labi, kā šogad izdevās Dziesmu svētki."

Valsts prezidents Valdis Zatlers (pirmais no labās) uzrunā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību pirms došanās uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm.
Valsts prezidents Valdis Zatlers (pirmais no labās) uzrunā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību pirms došanās uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm. Foto: AFI

Pateicībā par izrādīto atbalstu Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Anete Jēkabsone-Žogota no komandas Valsts prezidentam dāvināja fanu kreklu, uz kura ir visu Latvijas sieviešu basketbola izlases meiteņu paraksti.

Pirms došanās uz Pekinas olimpiskajām spēlēm apdāvināti tika ne tikai Latvijas sieviešu basketbola izlases atbalstītāji un līdzjutēji, bet arī pašas komandas dalībnieces.

Basketbolistes tika arī pie krāšņiem ziediem, kurus pasniedza pilsētas vicemērs Andris Ārgalis, pie jaunākajiem "Santas" un "Kluba" žurnāliem, kurus pasniedza Santa Anča, kā arī pie lielas tortes.

Komandas galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš pauda prieku par to, ka bija ieradušies daudzi līdzjutēji, lai novēlētu veiksmi. Viņš solīja, ka izlases dalībnieces cīnīsies, kā nākas.

Kā ziņots, šonedēļ Latvijas komanda sāk ceļu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Rīt, 29. augustā, Helsinkos tiks aizvadīts pārbaudes mačs pret Somiju, bet pēdējais gatavošanās posms pirms Olimpiādes valstsvienībai būs pārbaudes turnīrs "Diamond Ball", kas notiks Pekinā no 2. līdz 5. augustam.

Latvijas sieviešu basketbola izlases cīņassparu pirms došanās uz Pekinas olimpisko spēļu turnīru vairojusi Lienes Jansones treniņā gūtā zilā acs.

"Zilā acs parāda, kā mēs cīnāmies treniņos," pastāstīja pati Jansone, uzsverot, ka par šādu cīņassparu priecīgs ir arī treneris Zvirgzdiņš.

Latvijas komandas spēlētājas gatavas debijai Olimpiādē. No kreisās uz labo - Liene Jansone, Dita Krūmberga un komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota.
Latvijas komandas spēlētājas gatavas debijai Olimpiādē. No kreisās uz labo - Liene Jansone, Dita Krūmberga un komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota. Foto: AFI

"Tagad man arī nedaudz sāk parādīties uztraukums, bet tas ir pozitīvs, jo, pirmkārt, tās ir olimpiskās spēles un mēs neviena nezinām, kā tur būs. Līdz šim esam Olimpiādes tikai redzējušas pa televizoru," 12 dienas pirms turnīra sākuma izteicās basketboliste. "Labi, ka jau tagad dodamies prom no Latvijas un mums būs laiks saprast, kas tas tāds ir par notikumu."

Jansone izteicās, ka tagad bijuši intensīvāki treniņi nekā pirms Olimpiskā kvalifikācijas turnīra Madridē. "Mums vairs nenāks pretī Senegāla un Angola kā toreiz, bet tagad pretinieki būs Krievija un Austrālija, bet tās ir pavisam cita līmeņa komandas. Vēl gan gatavošanās turpinās, bet līdzšinējie treniņi bija smagi."

"Šis būs mans lielākais un nozīmīgākais turnīrs karjerā, tāpēc noskaņojos tam ļoti nopietni. Iepriekšējās pārbaudes spēlēs sapratām, ka mūsu sadarbības ir nedaudz ierūsējušas, tāpēc labi, ka līdz Olimpiādei atlikušas vēl četras spēles," izteicās vēl viena izlases spēlētāja Ieva Kubliņa, uzsverot, ka viņai uztraukuma vēl nav.

Uztraukuma pagaidām nav vēl arī pašam Zvirgzdiņam, un viņš to sagaida pēc ielidošanas Pekinā. "Vēl mums ir daudz jāstrādā. Pētām pretiniekus, un jaunus viņu spēļu video ierakstus ceram saņemt arī pēc ielidošanas Pekinā."

"Tomēr lielākais prieks, ka šodien pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma treniņā piedalījās visas 12 spēlētājas. Trenējas jau arī Ieva [Tāre] un Aija [Putniņa], kuras labvēlīgas spēles gaitas gadījumā laukumā varētu doties jau rītdienas mačā Somijā," uzsvēra Zvirgzdiņš. "Ieva jau šobrīd ir ļoti labā formā, bet viņai pašlaik galvenais ir pārvarēt formas."

Jau ziņots, ka Tāre jūnijā Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā spēcīgi izmežģīja elkoni, bet Putniņa pirmajās pārbaudes spēlēs nepiedalījās krūškurvja kaula plīsuma dēļ.

Zvirgzdiņš izteica cerību, ka sieviešu izlases piedalīšanās olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 8. augustā spēlētājām palīdzēs noņemt stresu, bet iespēju, ka kāda no basketbolistēm varētu arī nest Latvijas karogu, nosauca par pārāk riskantu.

Šī ir pirmā reize pēc neatkarības atgūšanas, kad Latvija vasaras olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta kādā no komandu sporta spēļu veidiem. Līdz šim līdzīgs panākums izdevies tikai hokejistiem ziemas Olimpiādē.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu