Mūzikas festivāls "Osvalds 2008"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Balvu rajona Baltinavas pagastā jau četrpadsmito gadu notiks mūzikas festivāls "Osvalds 2008", informēja mūzikas festivāla producents Māris Lāpāns.

Mākslinieku uzstāšanās šogad notiks uz trīs skatuvēm - tradicionālās, "pop/rock" un elektroniskās mūzikas skatuvēm vienlaicīgi.

Tradicionālā skatuve būs domāta šlāgera un disko mūzikas cienītājiem. Galvenie favorīti uz šīs skatuves būs populārā pagājušā gadsimta 70.gadu disko zvaigžņu grupa "Baccara" no Spānijas, kuras dziesmas "Yes sir, I can boogie!", "Sorry I''m a lady", "Darling" un "Parlez Vous Francais" joprojām ir šī dueta iezīmīgākā vizītkarte, kas īpaši varētu priecēt attiecīgā laika paaudzes cilvēkus. Vēl uz šīs skatuves uzstāsies arī Liene Šomase, "Austrumkrasts", "Baltie lāči", "Tranzīts", bet programmas pieteicēja lomā iejutīsies Aigars Runčis no grupas "Borowa Mc".

Uz "pop/rock" skatuves īpašie viesi būs 90.gadu beigu populārā zviedru grupa "Rednex", kurus visi pazīst kā visai jautro, kovboju dziesmiņu stilā ieturētu deju mūzikas hitu "Cotton Eye Joe" un "Old Pop In An Oak" vai melodramatiskās balādes "Wish You Were Here" izpildītājus.

Uz šīs skatuves uzstāsies arī Aisha, grupas "Ēnas", "Double Faced Eels", "Dzelzs vilks", kā arī mazāk pazīstamās grupas "Kiss of The Dolls" un "Amadeus". Pasākuma norisi uz šīs skatuves vadīs Ufo.

Savukārt uz elektroniskās mūzikas skatuves uzstāsies dīdžeji "Trakais Martiņš", "Barik", "Civix", "Sun", bet galvenā aktualitāte uz šīs skatuves būs "Mark Pember aka Meat Katie" no Lielbritānijas, kurš jau ilgus gadus darbojas uz "breakbeat" skatuves gan kā dīdžejs, gan kā producents.

Tradicionāli festivāla laikā būs iespēja apmeklēt dažādas atrakcijas, no kurām šogad visievērojamākais varētu būt īsts 24 metru diametra karuselis. Tomēr šī gada lielākā intriga būs mēģinājums pusnaktī uzstādīt Ginesa rekordu par skaļāko troksni, ko rada vienlaicīgi atskaņotu mobilo telefonu melodijas, norādīja Lāpāns.

Aila

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu