Valsts prezidents bez tiesībām pie stūres (193)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents bez tiesībām pie stūres. Internetā jau veselu nedēļu aplūkojamas fotogrāfijas, kurās kāds acīgs cilvēks fiksējis Valsts prezidentu pie skaistas motorlaivas stūres. Laivas īpašnieks ir zināms. Tāpat arī tas, ka prezidentam nav šāda braucamrīka vadīšanas tiesību.

Internetā ievietotajās fotogrāfijās redzams, ka Valsts prezidentu uz kuteri Andrejsalas ostas teritorijā pavada Rīgas domnieks Jānis Zaržeckis.

Nākamajās bildēs jau laivā redzami trīs cilvēki - prezidenta kundze Lilita, kāds vīrietis, iespējams, miesassargs un pats Valdis Zatlers - jau pie kutera stūres. Savukārt pie laivas, kas pieder Zaržeckim, plīvo prezidenta karodziņš.

Pēc protokola prezidenta standarts rotā visus braucamrīkus, kurā sēž prezidents, arī neoficiālos gadījumos. Ir tikai viena problēma - prezidentam nav tiesību vadīt kuteri.

Prezidenta kancelejā, kur oficiālu interviju par šo notikumu sniegt negribēja, tomēr apliecināja, ka Valdim Zalteram patiešām nav kutera vadīšanas tiesību. Tomēr viņš laivu arī neesot vadījis, bet tikai uz mirkli piesēdis pie stūres.

Kutera īpašnieks domnieks un ārsts Jānis Zaržeckis ar Valdis Zatleru esot seni draugi, un šādi izbraukumi notiekot gadiem. Zaržeckis šodien LNT Ziņām interviju arī nevēlējās sniegt, jo viņam esot lidmašīnas vadīšanas kursi. Tomēr pa telefonu viņš stāstīja, ka fotogrāfijā fiksētajā brīdī atrodas laivā, tikai noliecies, jo slaukot izlijušu sulu. Tā kā viņš ir laivas kapteinis, likums viņam dodot tiesības uz brīdi uzticēt vadības grožus citam.

Normunds Krapsis, RGPP Ceļu policijas nodaļas priekšnieks: "Uz šiem mazizmēra kuģošanas līdzekļiem nosacījumi netiek paredzēti, tik strikta kārtība, kā transporta līdzekļa vadītājam, kuram ir nepieciešams noteikts stāžs, jāatrodas blakus sēdeklī, jābūt attiecīgajiem apzīmējumiem. Uz mazimēra kuģošanas līdzekļiem tādi nosacījumi pagaidām netiek attiecināti."

Policijā skaidro, ka, pamatojoties uz fotogrāfijām, Zatleru sodīt neesot iespējams, jo bildes varot būt montāža un nevar noteikt, vai laiva brauc un vai blakus kāds ir vai nav.

Komentāri (193)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu