"Mercury Music Prize" šogad saņem Klaxons (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET prognozes piepildījušās arī šoreiz - "Mercury Music Prize" vakar vēlu vakarā saņēmuši Klaxons.

Šis "jaunā reiva" Londonas ansamblis ar debijas plati šogad prestižo balvu izcīnīja sīvā konkurencē ar bukmeikeru favorītiem Eimiju Vainhausu (Amy Winehouse) un britu dziedātājas Natašas Kānas (Natasha Khan) soloprojektu Bat For Lashes.

Klaxons jau pirms ceremonijas bija paziņojuši, ka 20 000 mārciņu balvu ziedos labdarībai.

"Rokmūzika satiekas ar popmūziku un deju mūziku - "The Klaxons" ved mūs ekstātiskā muzikālā piedzīvojumā," par grupu sacīja "Mercury" balvas tiesneši, paziņojot uzvarētāju.

"Pirms gada šajā dienā mēs ierakstījām šo albumu un skatījāmies "Arctic Monkeys", un sacījām sev, ka mēs ierakstīsim lielisku albumu," pēc balvas saņemšanas sacīja "The Klaxons" taustiņinstrumentālists Džeimss Ringtons.

Grupas līderis Džeimijs Reinoldss piebilda, ka viņi ir pelnījuši pārspēt Vainhausu, jo viņa ierakstījusi "retro stila albumu, un mēs esam izdevušo visvairāk nākotnē ejošo ierakstu".

Uz "Mercury" balvas pasniegšanas ceremoniju bija ieradusies arī Vainhausa, neskatoties uz minējumiem presē par viņas veselību un atkarības problēmām.

Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma dziedātāja arī uzstājās ceremonijā, nodziedot dziesmu "Love Is A Losing Game".

Mūzikas žurnāla "New Musical Express" redaktors Konors Maknikolass, kurš ietilpa žūrijas komisijā, slavēja lielisko Vainhausas uzstāšanos.

"Es nekad neesmu bijis balvu pasniegšanas ceremonijā, kurā, kādam uzstājoties, visā zālē valda nāvējošs klusums, tāds, ka patiešām adatu varētu dzirdēt krītam," viņš sacīja.

"Bet mums bija daudz kas jāņem vērā, un galu galā "The Klaxons" likās īstais lēmums. Tas ir albums, kādu ir iespējams uzrakstīt tikai Lielbritānijā, tikai šajā laika brīdī, un tas ir daudzslāņains albums," žūrijas izvēli skaidroja Maknikolass, tomēr piebilstot, ka Vainhausai ir "viens no lieliskākajiem vokāliem, kādu šī valsts ir jebkad redzējusi".

Klaxons ir trīs puiši Džeimijs Reinolds (Jamie Reynolds), Džeimss Raitons (James Righton) un Saimons Teilors (Simon Taylor), kas iezīmējuši tādu kā pagrieziena punktu valdošajā britu rokmūzikā.

Grupas ģitārists jau atklājis, ka grupa gatavo jaunu plati, piebilstot, ka jaunās dziesmas būšot "tumšākas un smagākas" un tiks ierakstītas, visticamāk, no koncertiem brīvajā oktobrī.

"Mercury" balva tiek pasniegta kopš 1992. gada, un tajā tiek sumināts labākais, novatoriskākais britu mūzikas albums. Savulaik to saņēmušas tādas grupas kā "Primal Scream", "Suede", "Pulp" un "Franz Ferdinand".

"Mercury Music Prize 2007" pretendentu saraksts:

Arctic Monkeys - "Favourite Worst Nightmare" Klaxons - "Myths Of The Near Future" Amy Winehouse - "Back To Black" Maps - "We Can Create" The View - "Hats Off To The Buskers" Jamie T - "Panic Prevention" Dizzee Rascal - "Maths & English" Bat For Lashes - "Fur And Gold" Young Knives - "Voices of Animals And Men" Fionn Regan - "The End Of History" New Young Pony Club - "Fantastic Playroom" Basquiat Strings - "Basquiat Strings"

Atgādinām, ka 2004. gadā prestižo balvu ieguva skoti . 2006. gadā TVNET gandrīz drošu uzvaru paredzēja Hot Chip "The Warning", taču balva nonāca Arctic Monkeys puišu rokās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu