Ziemassvētku brīnuma mirklis Jelgavas pilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Adventes laikā Jelgavas pils iemītnieki - LLU studenti un darbinieki - ir parūpējušies, lai radītu svētku sajūtu sirdīs, pirms tā ienāk katrā mājā decembra beigās. Ar egles iedegšanu pils Dienvidu kolonādē pirmajās decembra dienās sākās Ziemassvētku ieskaņas pasākumi, uz kuriem aicināti LLU studenti, darbinieki, jelgavnieki un ikviens, kas vēlas sajust Ziemassvētku brīnuma mirkli pilī.

Ziemassvētku gaidīšanas laiks Jelgavas pilī vienmēr ir bijis īpašs gan plašajai Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) saimei, gan tās viesiem. Brīdis, kad pils gaiteņos ieplūst egles smarža un iededzas neskaitāmi gaismas lukturīši, ļauj ikvienam - lielam un mazam - izrauties no ikdienas steigas un atklāt brīnumus sevī un sev apkārt.

Pašiem mazākajiem - pirmsskolas un pamatskolas bērnu grupām - no 10.decembra Jelgavas pilī būs pieejamas darbnīcas, kurās varēs apgleznot piparkūkas, rakstīt īpašu vēstuli Ziemassvētku vecītim ar lakas zīmogu un malkot karsto šokolādi.

10.decembrī no plkst. 12.00 Jelgavas pils Vītņu kāpņu foajē notiks Ziemassvētku tirdziņš, kurā pārdevēji būs LLU aktīvie un radošie rokdarbnieki, amatnieki, saimnieces un saimnieki, kas brīvajā laikā veido mazus brīnumus un ielikuši savu sirds siltumu pašu rokām darinātos rotājumos, adījumos, koka izstrādājumos, saldumos, apsveikuma kartītēs un citos priekšmetos un produktos. Tādējādi ikviens varēs iegādāties ko īpašu un sagatavot dāvanas sev mīļajiem cilvēkiem.

Plkst. 14.00 pils muzejā tiks atklāta ikgadējā Piparkūku mājiņu izstāde, kas būs aplūkojama līdz pat nākamajam gadam. Izstādes apmeklētāji varēs novērtēt Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentu veikumu, kas studiju kursa «Miltu konditoreja» ietvaros veidojuši un apgleznojuši mājiņas no piparkūku mīklas. Izstādes apmeklējums ir bez maksas.

Svētku gaidīšanas īpašais mirklis būs krāšņā Ziemassvētku balle, kas sāksies 13.decembrī plkst. 20.00 un kurā Jelgavas pils gaiteņus, zāles un pat vismazākos stūrīšus pieskandinās tādi populāri mākslinieki kā Inga Šļubovska, Raimonds Ozols, Raimonds Macats, Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, grupas «Petersons Band», «Jautrais dzirnavnieks» un «A pie mums Jelgavā» un citi. Ieejas kartes uz šo pasākumu var iegādāties LLU muzejā (darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.30), Jelgavas Kultūras nama kasē, kā arī iepriekš rezervēt, zvanot pa tālruni 26498504.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu