Pie Zaķa kunga Trušu dārzā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trušu audzētava Zaķīši savā burvības varā pārņem uzreiz. Visi zina, kāds izskatās trusītis, taču šeit ir pavisam cita veida pasaule – trušu dārzā viņi ir it visur! Vairāki desmiti dažādu šķirņu trusīšu nāk klāt un ēd no rokas (pārtiku, ar ko barot garaušus, var saņemt turpat uz vietas), rāpjas klēpī. Patiesībā tas ir pat meditatīvs process.

Publiskai apskatei pieejamas 40 dažādas trušu šķirnes. Trusēnus iespējams arī iegādāties, turklāt – kā uzsver truškopības jomā visnotaļ pieredzējušais trušu dārza saimnieks Zigmunds Zaķis – saņemot izsmeļošu informāciju par konkrētā truša kopšanas īpatnībām.

Zaķīšos papildus piedāvā arī aktīvās atpūtas iespējas – nobraucienu ar trīsi no koka uz koku, laiviņu un plostu izklaides tuvējā ezerā. Tāpat varat izstaigāt arī dažādas dabas takas, veicot interesantāko dabas objektu izpēti – lielo dižakmeni, bebru dīķi, dzērvju purvu, akmeņu krāvumus. Vīriešu kārtas pārstāvjiem interesanta varētu būt arī specifiskas tehnikas aplūkošana.

Jāuzsver, ka plašā teritorijā ap trušu dārzu pat kolhozu laikos nav lietotas ķimikālijas, līdz ar to šeit ir pilnīgi neskarta daba. Atpūtniekiem ir iespējas celt teltis. Uz gadskārtu svētkiem, iepriekš piesakoties, Zaķīšos tiek piedāvātas atrakcijas bērniem.

Kazas – tas ir atsevišķs stāsts!

“Dažu apmeklētāju acīs kazas ir vēl iespaidīgākas par trušiem,” komentē Z.Zaķis. Šovasar viņa saimniecībā darbosies arī īpašs kazu dārzs, kurā varēs iet pie inteliģentajām kaziņām un to mazuļiem. “Mēs neražojam, mēs dzīvniekus audzinām – tādēļ visi mūsu dzīvnieki ir audzināti un draudzīgi ar apmeklētājiem,” piezīmē saimniece Daina Zaķe. Viņa jokojoties garantē, ka kazu bariņā ir „pārstāvji tikai no labām ģimenēm, ar zināmiem vecākiem”... Maijā atkal gaidāmi atskrienam kazlēniņi, tā ka jābrauc ciemos! Turklāt drīz sāks darboties arī speciāla kazu atrakcija aplokā.

Zaķīšu saimnieki ir Zigmunds un Daina Zaķi

Papildu informācija mājaslapā www.zakisi.et.lv; tālr. 9238826 vai 9347387. Zaķīšos var nokļūt, braucot pa Rīgas–Pleskavas šoseju un nogriežoties uz Ērgļiem; tad jāšķērso dzelzceļa līnija, pēc tam Amata un uzreiz jāpagriežas pa labi – jābrauc tik ilgi, līdz ieraugāt māju izkārtni Zaķīši!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu