"Latvijas Gada balva sportā" šogad iegūs jaunu formu (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz brīdim, kad paziņos pašmāju labākos sportā, atlicis tieši mēnesis. Ceremonija "Latvijas Gada balva sportā 2010'' notiks sesto reizi, un šogad labākie tiks noteikti 13 nominācijās. Balvu pasniegšanas ceremonijā būs jauni akcenti, jo to veidos kino, teātra un operas režisors Viesturs Kairišs.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis uzsver, ka Latvijas valstij šis gads bijis smags, un grūtie apstākļi skāruši sporta organizācijas, kā arī sportistus. Taču, viņaprāt, tas veicinājis sportistos spītu, ka Latvija var.

Latvijas sportisti nesuši valsts vārdu pasaulē

LOK galva īpaši izcēla daiļā dzimuma pārstāvju tāllēcējas Inetas Radevičas un cīkstones Anastasijas Grigorjevas triumfu Eiropas čempionātā. Tāpat viņu priecējis BMX braucēja Māra Štromberga sniegums, ziemas sporta veidu pārstāvju skeletonista Martina Dukura un kamaniņu braucēju brāļu Jura un Andra Šicu veikums.

Tikmēr "Latvijas Gada balva sportā'' idejas autors Igo Japiņš norādīja, ka latviešu sportisti nesuši savas valsts vārdu ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē.

''Mūsu sportisti prezentē Latviju, cīnās ar daudz lielāku nāciju pārstāvjiem kā līdzīgs ar līdzīgu un atrodas pasaules labāko vidū. Tāpēc mums viņi pienācīgi jānovērtē,'' stāsta Japiņš.

"Latvijas Gada balva sportā 2010'' veidos režisors Viesturs Kairišs

"Latvijas Gada balva sportā 2010'' pirmo reiz veidos pazīstamais režisors Viesturs Kairišs. ''Uzskatu, ka ir liels gods strādāt tādā sfērā kā sports. Esmu ar pieredzi, veidojot dokumentālo filmu ''Loengrīns no Varka Kru'' par kamaniņu braucēju Mārtiņu Rubeni. Ar lielu nopietnību domāju, kādā veidā gribu sportu prezentēt un sazināties ar sabiedrību. 

''Augstāko sasniegumu sports ir pielīdzināms augstākā sasnieguma mākslai,'' sacīja Kairišs. ''Veidojot balvu pasniegšanas ceremoniju, gribu to pielīdzināt mākslai un kultūrai. Gribu, lai balvas pasniedz atzīstami cilvēki mākslā.''

Jauna nominācija - ''Labākā Latvijas ekipāža vai komanda''

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad būs viena jauna nominācija - ''Labākā Latvijas ekipāža vai komanda'', būs arī ''Labākā Latvijas sporta spēļu komanda".

''Turpmāk nominācija ''Labākā Latvijas komanda'' dalīsies divās nominācijās ''Latvijas labākā sporta spēļu komanda'' un ''Latvijas labākā ekipāža vai komanda''. Ar šādu sadalījumu mēs vēlamies panākt, lai hokeja, basketbola vai futbola spēcīgākās komandas nekonkurē ar bobsleju, airēšanu vai pludmales volejbolu,'' skaidro Vrubļevskis.

Populārākā sportista balsojums jau sācies

No 23. novembra līdz 21. decembrim internetā notiks līdzjutēju balsojums, lai noteiktu Latvijas populārāko sportistu. Balsojuma anketā iekļauti 25 Latvijā pazīstami sportisti un sportistes, no kuriem lasītājiem jānobalso par vienu. Dienā no vienas IP adreses var nobalsot vienu reizi.

Līdzjutēju balsojuma rezultāti tiks paziņoti 22. decembrī. Par trīs populārākajiem sportistiem/sportistēm, kuri būs ieguvuši vislielāko atbalstu, balsošana turpināsies "Latvijas Gada balvas sportā 2010'' apbalvošanas ceremonijas tiešraidē LTV1 - 23. decembrī pulksten 21.15.

2009. gadā par populārāko sportistu Latvijā atzina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo'' kapteini Sandi Ozoliņu.

Šogad uz titulu pretendē tādi sportisti kā Andris Biedriņš (basketbols), Martins Dukurs (skeletons), Ernests Gulbis (teniss), Ineta Radeviča (vieglatlētika), Jānis Miņins (bobslejs), Aleksandrs Samoilovs (pludmales volejbols), Māris Štrombergs (BMX), un pagājušā gada laureāts S. Ozoliņš. 

Par populārāko sportistu savu balsi var atdot portālā delfi.lv un olimpiade.lv.

Mākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas – piramīdas tiks pasniegtas trīspadsmit nominācijās.

1. Labākais Latvijas sportists.

2. Labākā Latvijas sportiste.

3. Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists/e (šajā nominācijā tiek izvirzīti auto/moto, ūdens moto sportisti, piemēram, šoseja, formula, rallijs, motosportisti šosejā, krosā, enduro, spīdvejs u.c).

4. Labākais Latvijas treneris.

5. Labākā Latvijas sporta spēļu komanda.

6. Labākā Latvijas ekipāža vai komanda.

7. Gada uzlecošā zvaigzne.

8. Gada sporta notikums Latvijā.

9. Gada sporta skolotājs (nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija).

10. Paraugs sportā.

11. Interneta, TV skatītāju balsojums nominācijā ''Populārākais sportists/-te''.

12. Mūža ieguldījums Latvijas sportā.

13. Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva (izvirza un nosaka Latvijas Paralimpiskā komiteja).

2. decembrī žūrijas komisijas sēdē tiks noteikts nominācijas ''Par mūža ieguldījumu sportā'' balvas ieguvējs.

Ceremonijā pasniegs arī Latvijas Televīzijas 7.kanāla redakcijas speciālbalvu un Starptautiskās Olimpiskās komitejas speciālbalvu par ilggadīgu jaunatnes sporta atbalstu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu