Sirmacis aizvadījis «Fiesta Sporting Trophy Shootout» sacensības Anglijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā, 3. un 4. decembrī, Anglijā norisinājās «M-Sport» rīkotās «Fiesta Sporting Trophy Shootout» sacensības, kurās startēja arī «LMT Autosporta Akadēmijas» pilots Ralfs Sirmacis. Latviešu sportists cīnījās par iespēju aizvadīt vienu pasaules rallija čempionāta posmu ar Ford Fiesta R5 automašīnu.

Trīskārtējais Latvijas rallija čempions startēja šajās sacensībās, pateicoties lieliskajam sniegumam Polijas WRC posmā «LOTOS 71st Rally Poland», kuru aizvadīja 2014. gada jūnijā. R.Sirmacis uz Angliju devās jau 1. decembrī, jo 2. decembrī norisinājās «Fiesta Champions Day», kurā sportistiem bija iespēja izbraukt ar Ford Fiesta R5+ automašīnu. Diemžēl sportists, kurš devās trasē pirms R. Sirmača, avarēja, liedzot iespēju pārējiem sportistiem turpināt braucienus.

Trešdien, 3.decembrī, norisinājās pirmā «Fiesta Sporting Trophy Shootout» diena, kurā piedalījās septiņi finālisti no dažādām pasaules valstīm, tajā skaitā arī R.Sirmacis. Pirmajā konkursa dienā sportistiem bija psiholoģiskie, mediju un fiziskie testi. Bet 4. decembrī sportisti devās braucienā gan ar Ford Fiesta R5, gan Ford Fiesta R2 automašīnu un aizvadīja sarunu ar «M-Sport» vadītāju Malkomu Vilsonu.

Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka R.Sirmacim neizdevās izcīnīt galveno balvu, sportists jūtas gandarīts par iespēju piedalīties šajās sacensībās. R.Sirmacis: «Pirmkārt, es vēlos pateikties «LMT Autosporta Akadēmijai», bez kuru palīdzības es noteikti nebūtu startējis Polijas WRC un izcīnījis iespēju doties uz Angliju. Lai arī man neizdevās iegūt galveno balvu, es nejūtos vīlies. Tieši otrādi – šajā pasākumā esmu guvis ļoti noderīgu pieredzi, kas man palīdzēs karjeras veidošanā nākotnē. Atmiņā noteikti paliks brauciens ar Ford Fiesta R5 auto. Domāju, ka neesmu vienīgais no finālistiem, kuram šī likās patīkamākā pasākuma daļa,» ar smaidu komentē R.Sirmacis.

«Tagad, atgriežoties Latvijā, ir jāpievēršas 2015. gada sezonas plānošanai – viss, protams, atkarīgs no tā, cik lielu finansējumu izdosies piesaistīt no sponsoriem. Bet viens ir skaidrs – es turpināšu braukt un cīnīties par savu lielo sapni – pasaules čempiona titulu!» pabeidz R.Sirmacis.

Līdzās R.Sirmacim uz Angliju devās arī Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvis R.Pozņaks: «Kopumā starp visiem finālistiem R.Sirmacis izskatījās ļoti pārliecinoši, it īpaši braukšanā. Šogad pasākuma rīkotāji bija izdomājuši nevērtēt sportistus pēc brauciena laikiem, jo visiem ir skaidrs: ja konkrētais braucējs atrodas šajās sacensībās, tad viņš ir spējīgs braukt ļoti ātri. Šoreiz lielākā uzmanība tika pievērsta braukšanas tehnikai, agresivitātei, un citiem faktoriem. Pēc uzvarētāja paziņošanas izdevās aprunāties ar vienu no «M-Sport» pārstāvjiem, kurš atzina, ka ar R.Sirmača braukšanu viss ir vislabākajā kārtībā, taču sportistam trūkst motivācijas un neesot saskatāma tā degsme, kas spētu pārliecināt, ka sportists patiešām vēlas braukt! Atgriežoties Latvijā, R.Sirmacim ir nopietni jāpārdomā, ko viņš vēlas un ko ne, un, ja braukšana pasaules rallijā tiešām ir viņa vienīgais mērķis, tad to ir jāmāk parādīt arī citiem, lai neradītu nekādas šaubas, piemēram, potenciālajiem sponsoriem.»

Par «Fiesta Sporting Trophy Shootout 2014» uzvarētāju kļuva sportists no Nīderlandes Mats van den Brands, kurš ieguva iespēju bez maksas startēt kādā no pasaules rallija čempionāta posmiem ar Ford Fiesta R5 automašīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu