Aktrise Dženifera Enistone

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktrise Dženifera Enistone slavena kļuva ne vien tikai kā TV seriāla "Draugi" zvaignze un vēlāk kā Hlivudas aktrise, bet arī kā Breda Pita sieva. Tagad viņai ir jauns draugs.

Grieķu dieviete

Dženifera Enistone dzimusi 1969. gada 11. februārī Kalifornijā aktieru Džona Enistona un Nensijas Dovas ģimenē. Simpātiskās amerikānietes dzīslās rit īstens eiropiešu asiņu kokteilis — Enistones tēvs ir grieķis, dzimis Krētā (savu īsto vārdu Ioannis Anastasakis viņš amerikanizēja pirms meitas piedzimšanas), bet mātes tēvs, skotu un angļu pēctecis, apprecēja itāli. Aktrisei ir divi pusbrāļi — Džons un Alekss. Daļu bērnības Dženifera Enistone pavadīja tēva dzimtenē Grieķijā, vēlāk par viņas mājvietu kļuva Ņujorka, kur tēvs filmējās "ziepju operās". 1985. gadā ģimene pārcēlās uz Losandželosu. Arī tur Enistons seniors naudu pelnīja, piedaloties "ziepenēs".

Dženifera mācījās Mūzikas, mākslas un tēlotājmākslas augstskolā Ņujorkā un bija teātra kluba biedre. Vēlme kļūt par aktrisi radās, piedaloties nelielos Brodvejas uzvedumos. Šajā laikā viņa strādāja dažādus gadījuma darbus, bija arī telemārketinga operatore un velokurjere.

80. gadu beigās un 90. gadu sākumā Dženifera piedalījās komiķa Hovarda Sterna radiopārraidēs. 1990. gadā viņa pārcēlās uz Holivudu, kur dabūja pirmās lomas mazpazīstamos televīzijas seriālos un filmās. Diemžēl seriāli cits pēc cita piedzīvoja neveiksmi un tika apturēti, tāpēc Dženifera nopietni apsvēra iespēju atrast citu nodarošanos.

Amerikāņu draudzene

Viņas plānus pamest aktrises darbu mainīja piedalīšanās komēdijseriāla "Draugi" provēs. Šova producenti Enistoni bija nolūkojuši Monikas Gelleres lomai, taču aktrise visus pārliecināja, ka viņai piemērotāka ir Reičelas Grīnas loma (par Moniku kļuva Kortnija Koksa).

Šī loma izrādījās liktenīga, un aktrise veltīja tai desmit savas dzīves gadus. Seriāls guva milzu popularitāti, padarot Dženiferu un pārējos aktierus par televīzijas zvaigznēm. Reičelas frizūras šajos desmit gados kļuva par hitu — sievietes visā pasaulē vēlējās tādu matu sakārtojumu kā Enistonei. Pēdējās trīs sezonās aktrises alga sasniedza miljonu dolāru par sēriju. Dženifera piecreiz nominēta prestižajai "Emmy" balvai kā labākā komēdijseriāla aktrise un vienreiz šo balvu arī ieguva.

Dženifera piedalījusies vairākās filmās, galvenokārt komēdijās, kas kļuvušas par kases grāvējiem (atcerēsimies kaut vai "Visvarenais Brūss" ar Džimu Keriju un "Pollija ir klāt" ar Adamu Sandleru), taču viņas kontā ir dalība arī mazāk zināmās mākslas filmās. Aktrises jaunākā filma "Šķiršanās amerikāņu stilā", kas patlaban vērojama arī Latvijas kinoteātros, uzskatāma par komerciālu veiksmi — ASV tā jau nesusi 116 miljonu dolāru lielu peļņu.

Mīla amerikāņu stilā

Dženiferas Enistones mīļotais vīrietis bijis gan grupas "Counting Crows" solists Adams Djurics, gan aktieris Teits Donavans — ar Teitu Enistone bija pat saderinājusies. Taču tad viņa teica jāvārdu Bredam Pitam. Kāzas tika svinētas 2000. gada 29. jūlijā Malibu. Pāris pašķīrās 2005. gada janvārī, un jau martā Enistone iesniedza šķiršanās prasību tiesā. Viena no Holivudas parauglaulībām oficiāli šķirta pērnā gada oktobrī. Mediji apgalvoja, ka notikušajā vainojami Breda Pita kreisie soļi ar Andželinu Džoliju, kā arī Enistones nevēlēšanās kļūt par māti. Pēdējo aktrise kaismīgi noliedz intervijā žurnālam "Vanity Fair": "Es nekad mūžā neesmu apgalvojusi, ka nevēlos bērnus... Vienmēr esmu gribējusi būt māte, un šo pieredzi nekad neziedotu karjeras vārdā. Es vēlos, lai man būtu viss." Rezumējot savas attiecības ar Bredu Pitu, Enistone apgalvo, ka tie bija "septiņi ļoti intensīvas kopdzīves gadi" un "skaistas, sarežģītas attiecības".

Patlaban aktrise ir kopā ar Vinsu Vonu — savu partneri filmā "Šķiršanās amerikāņu stilā". Runā, ka viņa pārcēlusies uz dzīvi Čikāgā, kur mitinās Vinss, taču runas par saderināšanos un iespējamo laulību tiek intensīvi noliegtas. "Es neesmu saderinājusies, un man nav gredzena, es neesmu arī bildināta. Parasti mēs pat neapstiprinām vai nenoliedzam šādas runas, taču šoreiz mani uz to pamudināja tālruņa zvani no Grieķijas. Manu grieķu tanti Mēriju vaino melos. Mani radi kļūst dusmīgi. Tētis piezvana un saka: "Mīļā, to ziņo CNN," — un es nespēju tam noticēt. Tas ir neprāts! Cilvēkiem tiek stāstītas absolūtas muļķības." Par savām attiecībām ar Vinsu Vonu aktrise saka: "Mēs vienkārši esam. Mēs labi pavadām laiku."

Kas tad ir šis cēlais bruņinieks, kurš palīdz dziedēt aktrises salauzto sirdi pēc šķiršanās no Breda Pita?

Plāksteris

Vinss Vons, īstajā vārdā Vinsents Entonijs Vons, dzimis 1970. gada 28. martā Minesotā ASV pārdošanas menedžera un pazīstamas brokeres ģimenē. Īpatnējos sejas pantus viņš mantojis no angļu, īru, vācu, itāļu un libāniešu izcelsmes senčiem. Par aktiermākslu Vinsents interesējās jau jaunībā, kaut arī vēlējās kļūt par profesionālu atlētu — šis sapnis neīstenojās autoavārijas dēļ.

Uzsācis aktiergaitas 80. gados, plašāku atpazīstamību Vinss Vons iekaroja 1996. gadā ar lomu neatkarīgā kino lentē "Svingeri". Režisors Stīvens Spīlbergs novērtēja aktiera veikumu un piedāvāja tam lomu filmā "Zudusī pasaule: juras laikmeta parks". Turpmāk Vons ar dažādiem panākumiem piedalījās vairākās filmās, arī Alfreda Hičkoka šedevra "Psihs" mūsdienu rimeikā un fantastikas trillerī "Gūstā" kopā ar Dženiferu Lopesu. Bet vispopulārākās viņa lomas ir komēdijās "Stārskijs un Hačs", "Vēsā mierā" un "Nelūgtie viesi". Pēdējais no veikumiem — romantiskā komēdija "Šķiršanās amerikāņu stilā" — aktieri saveda kopā ar Dženiferu Enistoni. Cik ilgs mūžs būs lemts abu attiecībām, rādīs laiks, taču Vinss Vons jau atkal ir pierādījis, ka nav tikai pagaidu plāksteris salauztai sirdij, bet gan potenciāls sirds pavēlnieks visam mūžam.

Dženiferas 73 gadus vecais tēvs patlaban atlabst pēc sirdslēkmes. Un blakus Džonam Enistonam kādā Kalifornijas slimnīcā atrodas ne tikai uztrauktā meita, bet arī viņas jaunais draugs Vons, kas atbalsta draudzeni bēdās. Kāds ģimenes loceklis žurnālam "Life&Style" atklāja, ka Dženifera bija pārbijusies līdz nāvei, iekams ārsti neapstiprināja, ka ar tēvu viss būs labi. "Vinss ir atcēlis vairākas tikšanās, lai būtu viņai blakus. Es nedomāju, ka Džena reiz aizmirsīs to, kā Vinss viņu atbalstīja un bija blakus, kad tas bija nepieciešams visvairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu