Rāmkalni – atpūta no visas sirds! (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādēļ cilvēkiem patīk ceļot? Tā ir paciemošanās citā pasaulē – citādas krāsas, skaņas, izjūtas! Citāda dzīves garša. Pat gaiss, ko elpojam, spirdzina savādāk! Atšķirības ir nelielas, taču pietiekamas, lai cilvēks justos atpūties un no jauna uzlādēts. Ja esi aktīvs un meklē vietas, kur izbaudīt šo realitātes maiņu, Vidzeme ir īstais reģions, kur doties tuvākajā nedēļas nogalē!

Rāmkalni – atpūta no visas sirds!

Lai ienāktu pie kāda paciemoties, vispirms ir jāpārkāpj pāri slieksnim. Par Vidzemes slieksni uzskatāms atpūtas centrs Rāmkalni. Taču neļaujiet nosaukumam sevi apmānīt – kalni šajā vietā ir, taču rāmi un lēnām stilā būs grūti piespiest sevi atpūsties, ja apkārt tik daudz vilinošu aktīvās izklaides iespēju!

Rāmkalnos gan liels, gan mazs var izbaudīt visu pārdzīvojumu spektru. Ekstrēmāko izklaižu piekritējiem cieņā būs atrakcija Dullā bumba, kas pasaulē pazīstama kā zorbings un savus aizsākumus guvusi Jaunzēlandē. Tevi iesēdina pilnīgi drošas, milzīgas bumbas centrā mazākā bumbiņā un palaiž no kalna… “Vai ziniet, kā jūtas ūdens spainī, ko bērni vasarā griež ap sevi? Lūk, līdzīgi jūtas arī cilvēks Dullajā bumbā,” komentē Aija Vucina, Rāmkalnu projektu vadītāja un Dullās bumbas testa brauciena veicēja. “Sajūtas ir vienkārši neaprakstāmas – lēkšana ar gumijām ir tikai atblāzma no tā, ko sniedz zorbings.” Dullā bumba ir pieejama arī bērniem, jo ir daudz drošāka par citām ekstrēmajām izklaidēm.

Rodeļu trase Rāmkalnos ir garākā Baltijā – 400 metru! Jums ir iespēja izbaudīt šo prieku pašā pilnībā. Ja šeit atpūšas ģimene, tad, kamēr bērni brauc pa trasi, vecāki var spirdzināties krodziņā vai arī izbaudīt Gaujas ielejas panorāmu Lidojošajā krēslā. Visi kopā var palēkāt uz batutiem vai doties veloizbraucienā pa īpaši izstrādātu maršrutu (ap 16 km), kas der jebkuras sagatavotības cilvēkam. Vilinoši ir arī laivu izbraucieni – līdz divām dienām pa Gauju (laivas vai plostus līdz starta punktam aizgādā Rāmkalnu darbinieki). Pārīšiem romantiska būs pastaiga Sapņu takā.

Autovadītāja apliecība bērniem līdz... 18 gadiem!

„Tas bija tik emocionāls brīdis, kad mazais apķērās tētim ap kaklu, tētis sāka raudāt un uzsauca viņam vēl 10 minūtes autoskolas!” par pirmās autovadītāja apliecības izdošanu bērnu autoskolā stāsta A.Vucina. Braukšanas tiesības netiek izsniegtas vienkārši tāpat – ir jāizpilda autoskolā prasītais jeb jānoliek eksāmens. Tā nav tikai vienkārša braukāšanās, bet arī elementāro satiksmes noteikumu un ceļa kultūras reāla apgūšana.

Rāmkalnos var nokļūt ar personīgo auto, kā arī ar autobusiem Rīga–Valmiera, Rīga–Sigulda. Ieeja Rāmkalnos ir no Valmieras šosejas puses, netālu aiz bijušās Sēnītes. Sīkāka informācija – www.ramkalni.lv vai pa tālr. 9100280.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu