Jelgavas mērs Rāviņš par valsts naudu mēnesī nobrauc 3600 kilometrus (254)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

578 litri degvielas jeb, aptuveni rēķinot, 3600 kilometru un vairāk nekā 40 ceļā pavadītas stundas. Ar šādiem, taksometru biznesa cienīgiem rādītājiem vidēji ik mēnesi šā gada pirmajā pusē varēja lepoties Jelgavas mērs Andris Rāviņš. Pašvaldības noteikumi ļauj pilsētas mēram ar dienesta auto mēnesī «nobraukt» 750 litru degvielas.

Pilsētas Dome skaidro, ka tāda ir A.Rāviņa darba specifika, kas dažos mēnešos prasa uz Rīgu vien doties biežāk nekā reizi darba dienā. Turklāt priekšsēdētājs sev noteikto degvielas limitu nepārsniedz, jo paša parakstītais rīkojums ļauj viņam savā dienesta «Volvo S80» liet vēl vairāk – mēnesī 750 litru (gadā 9000 litru) jeb naudas izteiksmē ap 550 latu no nodokļu maksātāju kabatas. Tiesa, pašlaik esot sagatavota jauna kārtība par dienesta auto izmantošanu, kas paredzēšot arī citus maksimālā degvielas patēriņa limitus.

Uzzinot, ka A.Rāviņa dienesta auto vidējais degvielas patēriņš mēnesī bijis tik augsts, «Ziņas» lūdza Domei ilustrēt to ar viena mēneša, piemēram, šā gada maija, atskaiti ar konkrētiem braucieniem. Kā teikts preses sekretāres Līgas Klismetas sagatavotajā atbildē, maijā braucieniem ar mēra izmantoto «Volvo S80» patērēti 685,5 litri degvielas.

«Atbilstoši autovadītāja iesniegtajām ceļazīmēm ar automašīnu maijā Domes priekšsēdētājs devies uz Rīgu 27 reizes. Automašīna izmantota braucieniem uz Jēkabpili 5. un 19. maijā, Kuldīgu 18. maijā, kā arī braucieniem pa Jelgavu un Jelgavas rajonu,» teikts atbildē. Tajā arī redzams, ka astoņās no 19 dienām, kad A.Rāviņš devies uz galvaspilsētu, tas noticis pat divas reizes.

Papildu faktors lielajam degvielas patēriņam varētu būs auto motora jauda. Kā norāda L.Klismeta, mēra Volvo patērē vidēji 16 litrus 98.markas degvielas uz 100 kilometriem.

Preses sekretāre nesniedza precīzu 27 Rīgas braucienu mērķu uzskaitījumu, taču norādīja uz A.Rāviņa amatiem daudzās organizācijās, kas tāpat kā dažāda veida notikumi prasa viņam bieži doties uz galvaspilsētu. Otrdienās A.Rāviņš braucot uz Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdēm, trešdienās – Latvijas Lielo pilsētu asociāciju. Trešdienās notiekot arī LOK izpildkomitejas (A.Rāviņš ir tās loceklis) sēdes, turklāt Jelgavas mērs ir Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētājs, kā arī piedalās Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras valdes darbā.

«Ziņu» rīcībā esošais A.Rāviņa 2007.gada nogalē apstiprinātais rīkojums par pašvaldības transportlīdzekļu izmantošanu atklāj, ka reālais patēriņš pat netuvojas pieļautajam limitam. Tas ļauj priekšsēdētāja auto liet 750 litru mēnesī (9000 litru gadā). Ja auto patērē 16 litru degvielas uz 100 kilometriem, iznāk, ka mēnesī ar dienesta auto pilsētas galva drīkst nobraukt nepilnus 4700 kilometrus.

Komentāri (254)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu