«Stirnu buks»: Pirms un pēc skrējiena - iesildies un atsildies

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavasaris ir tas laiks, kad siltais gaiss, saulīte un plaukstošā daba aicina doties ārā, veltīt laiku fiziskām nodarbēm. Kādas būs šīs nodarbes, atkarīgs no katra paša vēlmēm. Pavisam drīz sākas jaunā sezona daudziem skriešanas pasākumiem, piemēram, taku skrējieniem «Stirnu buks» - jau šajā sestdienā. Ir ļoti svarīgi izglītot visus apņēmīgos skriet gribētājus par to, kā nenodarīt pāri ķermenim un izvairīties no traumām.

Pirms skrējiena vienmēr jāatceras iesildīties - muskuļi un saites ir jāsagatavo slodzei, lai neradītu nevajadzīgu stresu ķermenim. Tie būs gan stiepjoši, gan mazliet dinamiski vingrinājumi, jo slodzei jāsagatavo arī sirds.

Pēc skrējiena ne mazāk svarīgi ir atsildīties un izstaipīt muskuļus. Vispirms jānomierina sirdsdarbība, jāatgūst mierīga elpa un jāķeras pie noslogotāko muskuļu grupu izstiepšanas. Kārtīgi izstaipoties pēc skrējiena, ķermenis vieglāk atgūsies, un nākamajā dienā muskuļi nebūs savilkti un sāpoši.

Kvalitatīvu informāciju var iegūt no zinošiem speciālistiem, tāpēc «Stirnu buka» komanda lūdza fizioterapeitu Mareku Osovski pastāstīt par iesildīšanos un atsildīšanos un Lauru Ikaunieci-Admidiņu aicinājām rādīt pareizu vingrinājumu izpildi, jo tas, kas acīm redzēts, uzreiz kļūst vieglāk saprotams.

«Stirnu buks» ir par izglītotiem un stipriem skrējējiem, tāpēc noskaties šos video un liec aiz auss informāciju, lai skrējieni kļūtu arvien baudāmāki.

Jau šajā sestdienā, 16.aprīlī, tiks dots starts pirmajam taku skrējienu seriālam «Stirnu buks 2016».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu