Tomass karjeru turpinās «Nuggets» komandā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Aizija Tomass karjeru turpinās Denveras «Nuggets» komandā, savukārt Bruklinas «Nets» uz Atlantas «Hawks» aizmainījusi Džeremiju Linu, vēsta Ziemeļamerikas medijs ESPN.

Tomass vasarā kļuva par brīvo aģentu, tagad panākot vienošanos ar «Nuggets» uz vienu sezonu par diviem miljoniem ASV dolāru (1,7 miljoniem eiro).

Klubs par vienošanos vēl nav paziņojis, taču ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka abas puses ir atradušas kopsaucēju, jo Tomass ticies ar Denveras kluba prezidentu basketbola lietās Timu Koneliju un treneri Maiklu Melounu.

Pagājušajā vasarā Tomass tika iesaistīts Kairija Ērvinga darījumā un no Bostonas «Celtics» nonāca Klīvlendas «Cavaliers» rindās, kur viņš debitēja vien gadumijā, jo viņam bija gurna problēmas. Basketbolists cerības neattaisnoja, un februārī viņš tika aizmainīts uz Losandželosas «Lakers», taču regulārās sezonas beigās viņam tika veikta vēl viena gurna operācija.

Aizvadītajā sezonā Tomass kopumā 32 spēlēs vidēji iemeta 15,2 punktus un veica 4,8 rezultatīvas piespēles. Statistikas rādītāji gan ir krietni kritušies, jo vēl iepriekš «Celtics» sastāvā regulārajā čempionātā viņš 76 mačos caurmērā atzīmējās ar 28,9 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Bruklinas klubs, kurš, visticamāk, tuvākajā laikā noslēgs līgumu ar šovasar draftēto Latvijas basketbolistu Rodionu Kurucu, aizmainīja aizsargu Linu uz Atlantas «Hawks» komandu, pretī saņemot 2020.gada NBA drafta otrās kārtas izvēli un tiesības uz Aiziki Kordinjē, kurš NBA draftā 2016.gadā tika izvēlēts otrajā kārtā, taču NBA pagaidām vēl nav spēlējis.

Linam ar «Nets» komandu bija spēkā līgums uz nākamo sezonu, taču savu potenciālu traumu dēļ viņš Bruklinas klubā īsti neparādīja. Aizvadītajā sezonā Lins guva kājas traumu jau regulārā čempionāta pirmajā mačā.

Tāpat «Nets» no Denveras «Nuggets» ieguvusi uzbrucējus Kenetu Farīdu un Derelu Arturu, kā arī 2019.gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesības, pretī atdodot Aiziju Vaithedu. «Nuggets» šādā veidā vēlējās samazināt kluba algu slogu, jo tiek lēsts, ka tādējādi komanda ietaupīs 21 miljonu dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu