«Zirgu pastā» pirmizrādi piedzīvos Olgas Žitluhinas dejas izrāde «Beg»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

7. un 8. decembrī, plkst.19 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts» notiks horeogrāfes Olgas Žitluhinas, komponista Kārļa Lāča un breika dejas apvienības «Camelot» jaundarba - laikmetīgās dejas izrādes «Beg» (Skrējiens) - pirmizrāde.

Kā informēja biedrības «Party» pārstāve Justīne Plūmiņa, dejas izrāde «Beg» ir 2014.gadā tapis jaundarbs, kura idejas pamatā ir tematika par straujo laika plūdumu, mūžīgo skrējienu, savstarpējām attiecībām un dzīvē garām skrienošiem ļaudīm. Savukārt izrādes forma, kas savieno breiku un citas mākslas, aicina uz pārdomām par to, kur beidzas sacensības un sākas māksla un kur māksla pāraug sacensībās.

Žitluhina kā idejas autore izrādē mēģina savienot it kā nesavienojamo - klaviermūziku, breika deju un savu īpašo laikmetīgās dejas stilu. Rezultātā ir tapusi aizraujoša dejas izrāde, kas uzrunās laikmetīgi domājošos, jaunu mākslas formu baudītājus un katra projektā iesaistītā mākslinieka un mākslas virziena cienītājus.

Sadarbību ar breika dejas apvienības «Camelot» dejotājiem Žitluhina sāka 2013.gadā, kad tika radīta izrāde «Saules taka» ar Ērika Ešenvalda kokļu mūziku. Šo izrādi skatītāji un kritiķi augstu novērtēja, un tā tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai. Savukārt Žitluhinas darbs laikmetīgajā dejā tikko tika novērtēts ar «Spēlmaņu nakts» 2014.gada balvu par laikmetīgās dejas izrādi «Ārā».

Gan šodien, gan 8.decembrī papildus dejas izrādei «Beg» skatītāji varēs vērot vēl divus laikmetīgās dejas priekšnesumus - Elīnas Lutces un Gunta Spridzāna «Solo», kas būs darbs procesā jeb «work in progress» no viņu topošām soloizrādēm, kuru pirmizrādes paredzētas pavasarī.

Abi izrāžu vakari tiek organizēti ikgadējā dejas notikuma «Viss baltā» laikā, kas katru gadu jau kopš 2010.gada iezīmē savdabīgu Olgas Žitluhinas un viņas domubiedru aizejošā gada darbu bilanci - sasniegumus un padarīto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu