Krīze Īrijā rosina latviešus domāt par atgriešanos dzimtenē (253)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Īrijā izjūtot arī šajā valstī strādājošie no Latvijas. Daļa latviešu no Īrijas apsverot došanos uz kādu citu valsti vai atgriešanos dzimtenē, bet citi vēl nogaidot, tā pirmdien vēstīja LNT ziņas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Īrijā strādājošajiem darba algas esot samazinātas par 10 līdz 15%. Tāpat stipri jūtams jaunu darba vietu trūkums. Ievērojama daļa strādājošo no Latvijas jau ilgāku laiku esot spiesti pārtikt tikai no bezdarbnieku pabalsta.

Latviešu biedrības Īrijā vadītājs Jānis Kargins intervijā LNT ziņām atzinis, ka krīzei saasinoties, latvieši no Īrijas dosies uz Angliju vai atpakaļ uz Latviju. Kargins sacījis: „Šī valsts nav mūsu dzimtene, mēs šeit esam atbraukuši viena iemesla dēļ - lai labāk pelnītu, lai nodrošinātu mūsu tuviniekus. Attiecīgi,

ja valstī, kur atrodamies, situācija pasliktināsies, tad mēs nepaliksim.

Mēs brauksim uz kādu citu valsti vai arī atgriezīsimies atpakaļ Latvijā.”

Kargins arīdzan uzsvēris: ja Īrijā tiks samazinātas izmaksas no sociālā budžeta, tad pirmie šo valsti pametīšot bezdarbnieki.

Komentāri (253)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu