Kristovskis ES Ārlietu padomē runā par Sudānā nolaupītajiem (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis šodien piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Briselē, kur apspriests arī stāvoklis Sudānā.

Debašu laikā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, ka situācija Sudānā prasa pastāvīgu Eiropas Savienības uzmanību, tai skaitā rūpējoties par trīs nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanu. Ministrs pauda pateicību dalībvalstīm par sadarbību un atbalstu Latvijas pilsoņu ķīlnieku krīzes risināšanā. Ministrs norādīja, ka nākotnē šādās situācijās aizvien nozīmīgāka loma būs Eiropas Ārējās darbības dienestam.

Ārlietu ministrs piedalījās diskusijās par gatavošanos turpmākajām augstākā līmeņa sanāksmēm, to skaitā ES - Krievijas samitam, kas notiks šā  gada 7. decembrī. Diskusijas ietvaros ministrs izteica Latvijas atbalstu ES-Krievijas modernizācijas partnerībai, kas radīs papildu impulsu un dinamismu savstarpējās attiecībās, kā arī norādīja uz ekonomisko jautājumu nozīmīgumu ES-Krievijas attiecībās un nepieciešamību kopīgi strādāt globālās ekonomikas krīzes sniegto izaicinājumu pārvarēšanai. Ministri apsprieda arī gatavošanos ES - Āfrikas un ES - Indijas samitiem.

Ārlietu padomes sanāksmē tika izvērtētas 7.novembrī notikušās vēlēšanas Birmā/Mjanmā, lai vienotos par Eiropas Savienības politiku un attiecībām ar Birmu turpmāk.

Eiropas Savienības ārlietu ministri apsprieda arī aktuālo situāciju Irākā, kur astoņus mēnešus pēc parlamenta vēlēšanām politiskās partijas ir vienojušās par plašas koalīcijas valdības izveidošanu. Ārlietu padomes ietvaros ES Augstā pārstāve Katrīna Eštone informēja par sarunām ar Irānu. Tāpat Ārlietu padomes ietvaros notika diskusija par Tuvo Austrumu miera procesu.

Vispārējo lietu padomes ietvaros ārlietu ministri izvērtēja darbu 28.-29.oktobra Eiropadomes lēmumu īstenošanā, kā arī izskatīja 16.-17.decembrī plānotās Eiropadomes sanāksmes darba kārtības projektu. Decembra Eiropadomē notiks diskusijas par ekonomikas politikas jautājumiem, kā arī izvērtēs attiecības ar ES stratēģiskajiem partneriem.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu