Teilores Sviftas «1989» atgriežas virsotnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Tikai vienu nedēļu britu zēnu popgrupa «One Direction» spējusi noturēties «Billboard 200» topa 1. vietā, jo šonedēļ virsotnē atgriezusies Teilore Svifta ar savu dižpārdokli - albumu «1989», ziņo «billboard.com».

Jāpiebilst, ka no šīs nedēļas «Billboard» albumu topā, kas ir lielākais mūzikas tops ASV, tiek atspoguļoti arī mūzikas straumēšanas rādītāji. Žurnāls «Billboard», kas sadarbībā ar kompāniju «Nielsen SoundScan» apkopo iknedēļas mūzikas topus, tās raksturoja kā lielākās metodoloģiskās izmaiņas kopš 1991. gada, kad audiokasetes pakāpeniski nomainīja kompaktdiski. Apvienotajā Karalistē šāda sistēma jau ieviesta.

«Billboard 200» topā tagad tiek ņemti vērā straumēšanas rādītāji no pakalpojumiem «Spotify», «Beats Music», «GooglePlay» un «Xbox Music».

1500 dziesmu noklausīšanās no viena albuma tiks pielīdzināta viena mūzikas albuma pārdošanai.

Līdz ar to šajā atjaunotajā topā, neskatoties uz to, ka Svifta savu mūziku no «Spotify» ir izņēmusi, viņas albums nedēļas griezumā pārdots 339 000 vienību, liecina «Nielsen SoundScan» dati. Kopumā pārdoti jau 2,5 miljoni kopiju.

Topā turpina arvien vairāk ienākt arī Ziemassvētku noskaņas. Populārā amerikāņu a cappella grupa «Pentatonix», kura 2011. gadā uzvarēja NBC talantu šovā «The Sing-Off», ar savu svētku plati «That's Christmas To Me» pakāpusies no 3. uz 2. vietu - 227 000 vienību.

Repera Eminema izlase «Shady X» numur 3 ar 148 000 vienībām (no tām 138 000 tradicionāli pārdoti albumi).

«One Direction» tikai 4. vietā (125 000 vienību).

Vietu zemāk Sems Smits, bet 6. vietā hiphopa moguls Riks Ross (Rick Ross) ar «Hood Billionaire» (79 000 vienību).

Pateicoties jaunajai metodoloģijai, no 39. uz 7. vietu uzšāvusies Ariana Grande.

Bejonsē jaunais EP «More Only» numur 8.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu