Trīs musketieri: Tinčijs, Taijo un Čipmanks (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai cik "debilizējoša" (filmas "Idiocracy" un Stendzenieka kunga vārdiem runājot) mūzika pēdējā laikā gūst panākumus Apvienotajā Karalistē, "TVNET mūzika" nav tiesīga pilnīgi ignorēt vidējā mūzikas klausītāja gaumi un viņa "jauno muzikālo tendenču" izvēli.

Vienu gan es apsolu - "X-Factor" un "American Idol" "debilizācijas kustībai" TVNET Mūzika negrasās sekot, taču tam, kā lēnām mainās britu salu popmūzikas elite un Robija Viljamsa un "Westlife" ēru un paaudzi nomainījusi jauna, - tam gan.

Tā, lūk, šogad Apvienotās Karalistes albumu topa virsotnē paviesojušies trīs muzikāli ļoti radniecīgi puiši. Pirmais no tiem 22 gadus vecais melnādainais londonietis Tinčijs Straiders (Tinchy Stryder), otrs 18 gadus jaunais reperis Čipmanks (Chipmunk) un trešais - 24 gadus vecais nigēriešu izcelsmes britu R&B mūzikas producents un izpildītājs Taijo Kruzs (Taio Cruz). Tiesa, Taijo jaunais albums nesasniedza topa virsotni, toties singls "Break Your Heart" singlu topa 1.vietā noturējās 3 nedēļas pēc kārtas.

Protams, pēc žanra daudz radniecīgāki šķiet Čipmanks un Tinčijs (abi cītīgi repo), taču Taijo šajā trijotnē labi iederas, pateicoties "karstajai producenta" rokai Freizeram Smitam (Fraser T. Smith), kurš sākotnēji pazīstams kā 1990.gadu beigu Krega Deivida (Craig David) labā roka. Smita kontā šogad ir vairāki numur 1 singli, to skaitā Tinčija Straidera un N-Dubz "Number 1", Tinčija un Taijo kopdziesma "Take Me Back" un jau minētais Taijo "Break Your Heart". Visas šīs dziesmas skan ļoti līdzīgi un producētas pēc vienas šnites. Smita producētie skaņdarbi, manuprāt, izklausās kā amerikāņu producenta Timbalanda nedaudz paātrinātas un popsīgākas versijas.

Tinchy Stryder "Catch 22" (Island) 8/12

Ganiešu izcelsmes bitu graima reperis Tinčijs Straiders savas muzikālās gaitas jau 14 gadu vecumā sācis kopā ar kolēģiem Vailiju (Wiley) un Diziju Raskalu (Dizzee Rascal).

Tinchy Stryder "Catch 22"
Tinchy Stryder "Catch 22" Foto: Publicitātes foto

Protams, tā nav nejaušība, ka visi singli spējuši iekarot lielu popularitāti, dziesmas ir melodiskas, dejiskas, ar prātā paliekošu muzikālu āķi ... kā jau singliem pienākas būt. Tomēr visa albuma garumā viens un tas pats sintezatora tembrs, balss intonācija mazliet nokausē.

Albumu būtībā izglābj viesvokālisti - Taijo Kruzs, mazāk pazīstama dziedātāja Tanja Leisija (Tanya Lacey), Depijs (Dappy) no pusaudžu apvienības "N-Dubz", trio "Sugababes" dalībniece Amele Beraba (Amelle Berrabah) un 18 gadus vecais reperis Čipmanks.

Dziesmu spēks slēpjas lipīgajos piedziedājumos, kuri brīžiem var sacensties ar Eikona (Akon) radītajiem, taču kopumā albums ir stipri par garu (18 kompozīcijas?).

VIDEO: Tinchy Stryder "Never Leave You" BBC Radio 1 Live Lounge

Izdošanas datums - 17.08.2009.

Chipmunk "I Am Chipmunk" (Sony) 6/12

18 gadus vecais Čipmanks jeb īstajā vārdā Džamals Faifs (Jamal Fyffe) kļuvis par jaunāko britu graima "otrā viļņa" zvaigzni.

Numur 1 dziesma ar nosaukumu "Oopsy Daisy" droši radošajā lidojumā var sacensties ar Britnijas slaveno "Oops!... I Did It Again". Tādas jau laikam ir šo pusaudžu problēmas...

Chipmunk "I Am Chipmunk"
Chipmunk "I Am Chipmunk" Foto: Publicitātes foto

Tātad Čipmanks (latviski - burunduks) savu iesauku ieguvis savu zobu dīvainās formas dēļ ... vai turpināt? MOBO ("Music of Black Origin") balvu pasniegšanas ceremonijā Burunduks tika atzīst par labāko reperi konkurencē ar tādiem "vārguļiem" kā Jay-Z, Kanje (Kanye West) un Eminems. Vai turpināt? Vai tas nozīmē, ka ir dzimusi (precīzāk mākslīgi radīta) jauna hiphopa superzvaigzne? Esmu patiesi saviļņots un satraukts...

Muzikāli Čipmanka albums ir vieglāks un popsīgāks par Tinčija "Catch 22", pie ieraksta strādājusi cita producentu komanda. Tiesa, dažus kopsaucējus, piemēram, viesvokālistu izvēlē, var atrast. Pirmkārt jau pats Tinčijs dzirdams vienā dziesmā ("Man Dem"), arī N-Dubz u.c.

Kopumā plate ir radio draudzīgs hiphopa un R&B mikss ar atsevišķiem spilgtiem singliem.

VIDEO: Chipmunk "Oopsy Daisy" Live Lounge

Izdošanas datums - 12.10.2009.

Taio Cruz "Rokstarr" (Island) 7/12

Nigēriešu izcelsmes britu R&B mūzikas producents un izpildītājs Taijo Kruzs (Taio Cruz) šomēnes laiž klajā otro studijas albumu.

"Rokstarr" seko 2008.gada debijas platei "Departure", kurā bija atrodama tāda simpātiska balāde Omariona vai Bobija Valentino garā kā "I Just Wanna Know".

Taio Cruz "Rokstarr"
Taio Cruz "Rokstarr" Foto: Publicitātes foto

Šoreiz Taijo galveno akcentu licis uz dejiskiem bītiem, pirmkārt jau 3 nedēļas Apvienotās Karalistes numur 1 godā pabijušo "Break Your Heart", minēto "Take Me Back" (kopā ar Tinčiju Straideru) un gaidāmo singlu "No Other One".

Kā pierāda šie singli, Taijo neskopojas ar "Uoo O o" vokālajām dekorācijām, tās atrodamas teju vai katrā otrajā dziesmā. To, būdams pats savu dziesmu producents un autors, Taijo ir labi izkalkulējis ... "cilvēkiem būs vismaz ko dziedāt līdzi". Taijo, starp citu, ar savām dziesmām izpalīdz arī citiem - "Girls Aloud" zvaigznei Šerilai Koulai (Cheryl Cole), Kešai (Ke$ha) un pat Kailijai Minogai (Kylie Minogue). Tiesa, arī Taijo, līdzīgi kā viņa ASV kolēģis Soulja Boy (varētu būt debilizācijas pamatlicējs), ļāvies debilizācijas tendencēm un iekļāvis savā platē skaņdarbu "Dirty Picture":

"Es varētu sapņot, kā tevi redzu, Es varētu aizvērt acis, lai sapņotu, Es varētu domāt par tevi, Pastāstīt pasaulei, kam ticu, Bet, kad neesmu tev līdzās, Ir grūti saskatīt. Man vajadzīgs tavs foto, Īpašs foto, tikai man vienam, jā.

Uztaisi neķītru foto ar sevi, neķītru foto priekš manis, un tikai atsūti neķītru foto.

klik, uuu...

Kopumā modernām komerciālās popmūzikas tendencēm atbilstošs albums - nedaudz no europop, nedaudz R&B, kāda balāde...

Ar laiku kāda mūzikas programma jeb muzikāls robots spēs radīt mūzikas un emocionālās intensitātes līmenī līdzvērtīgu skaņu produktu.

Izdošanas datums - 12.10.2009.

VIDEO: Taio Cruz "Break Your Heart" Live Lounge

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu