«Metallurg» panāk izlīdzinājumu Gagarina kausa finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yelena Rusko/HC CSKA Moscow/TASS/Scanpix

Magņitogorskas «Metallurg» hokejistiem trešdien ar vieniem gūtiem vārtiem bija pietiekami, lai pārspētu Maskavas CSKA komandu un panāktu izlīdzinājumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijā.

Magņitogorskas komanda sērijas ceturtajā mačā savā laukumā guva uzvaru ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), finālā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākot 2-2.

Vienīgo ripu spēles 48.minūtē skaitliskajā vairākumā iemeta «Metallurg» čehu uzbrucējs Tomāšs Filippi, kuram tas bija piektais vārtu guvums šīs sezonas izslēgšanas spēlēs. «Metallurg» komandai šajā epizodē palīdzēja arī veiksme, jo Viktors Antipins centās izdarīt metienu no zilās līnijas, taču viņam salūza nūja un ripa nonāca pie vārtu priekšā esošā Filippi, kurš paguva izmainīt ripas lidojuma virzienu un ievirzīt to Iļjas Sorokina sargātajā CSKA «cietoksnī».

Mača izskaņā CSKA izmisīgi centās panākt neizšķirtu, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr «Metallurg» izturēja. Uzvarētāju komandā vārtsargs Vasīlijs Košečkins atvairīja 30 pretinieku metienus.

Sērijas piektā spēle piektdien notiks Maskavā, bet sestais mačs svētdien atkal tiks aizvadīts Magņitogorskā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos CSKA laukumā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā cīņā pārliecinošu panākumu ar 5:1 guva CSKA, bet otrajā cīņā sestdien «Metallurg» revanšējās ar 2:1. Savukārt pirmajā mačā Magņitogorskā pirmdien CSKA uzvaru ar 3:2 panāca pagarinājumā.

CSKA hokejisti, kuri Gagarina kausa finālā spēlē pirmo reizi, šosezon 17 izslēgšanas turnīra spēlēs ir zaudējuši tikai trīs reizes, bet «Metallurg» 20 mačos piedzīvoja sešas neveiksmes.

Kā zināms, CSKA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-0 uzvarēja Bratislavas «Slovan» no Slovākijas, pēc tam konferenču pusfinālā ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja pērnā gada Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr «Metallurg» izslēgšanas spēles sāka ar 4-2, uzvarot Jekaterinburgas «Avtomobilist», tad ar 4-1 pārspēja Novosibirskas «Sibirj», bet Austrumu konferences finālā ar 4-1 uzveica Ufas «Salavat Julajev».

Magņitogorskas komanda otro reizi kluba vēsturē spēlē Gagarina kausa finālā, kurā pirms diviem gadiem pārspēja Prāgas «Lev» vienību no Čehijas, iegūstot kāroto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu