Ātrslidotāja Pehšteina: Vēlos slidot līdz 50 gadu vecumam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācu ātrslidotāja Klaudija Pehšteina, kura savas karjeras laikā kļuvusi par pieckārtēju olimpisko čempioni, vēlas turpināt karjeru līdz 2022.gada olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Pekinā.

«Vēlos slidot līdz pat 50 gadu vecumam,» vācu medijiem atklāja patlaban 44 gadus vecā Pehšteina.

Savā pirmajā Olimpiādē - 1992.gadā Albervilā - Pekšteina izcīnīja bronzas medaļu 5000 metru distancē.

Savas ātrslidotājas karjeras laikā Pehšteina ieguvusi deviņas olimpiskās medaļas, no kurām piecas zelta. Tāpat viņa sešas reizes uzvarējusi pasaules čempionātā, bet kopā šajās sacensībās izcīnījusi 39 medaļas, jo sportistes kontā ir arī 20 sudraba un 13 bronzas godalgas.

Pehšteinai 2009.gadā Starptautiskā Slidošanas asociācija (ISU) piesprieda divu gadu diskvalifikāciju, ko vēlāk apstiprināja arī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Šīs diskvalifikācijas dēļ vācietei tika liegta dalība 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Aizpērn Soču olimpiskajās spēlēs, kas bija sestās viņas karjerā, Pehšteina 3000 metru distancē palika tieši aiz goda pjedestāla, bet 5000 metros vāciete finišēja piektā.

Pēdējo godalgu starptautiskās sacensībās Pekšteina izcīnīja pērn, kad Eiropas meistarsacīkstēs guva bronzas medaļu 5000 metru distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu