Gudri veidi, kā samazināt netīro trauku kalnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nekas mājiniekus netracina tik ļoti kā mūžīgā trauku kaudze un strīdi - kurš nu šoreiz ķersies pie mazgāšanas. Lai arī trauku kaudzes samazināšana dažkārt šķiet neiespējama, tomēr pastāv dažādi triki, kā samazināt netīro trauku skaitu un ātrāk tikt galā ar nepatīkamo pienākumu.

Samazini netīro trauku skaitu

Īsākais veids, kā tikt galā ar daudzajiem traukiem, ir izmantot mazāk trauku jau gatavošanas laikā.

Foto: Unsplash

* Pasniedz maltīti tajos pašos traukos, kuros gatavoji ēdienu. Piemēram, ja gatavo krāsnī ceptus kartupeļus, galdā liec visu cepamtrauku ar kartupeļiem - galvenais, neaizmirsti uzlikt karstumizturīgu paliktni.

* Izmanto to pašu pannu vairāku ēdienu cepšanai. Centies izmantot pēc iespējas mazāk eļļas un pēc uzsildīšanas noslauki pannu ar papīra salveti.

* Tā vietā, lai gatavotu dažādas maltītes dažādos traukos, izmēģini tā sauktās «vienas pannas» receptes. Tas nozīmē, ka katlā, cepeškrāsnī un pannā tiek gatavoti vairāki produkti, piemēram, cepeškrāsnī ceptam cepetim apkārt saliec dārzeņus un cep visu reizē vai pannā sacep dārzeņus kopā ar rīsiem vai makaroniem.

* Izmanto vienu un to pašu nazi vairāku produktu griešanai. Zinām, ka rūdīti pavāri saķertu galvu, taču ikdienā ar to pašu nazi vari griezt gurķus, tad nomazgāt un ķerties pie gaļas griešanas.

* Izlaid gatavošanu bļodā. Ja vari ēdienu maisīt arī pannā, liec visu pannā un maisi sastāvdaļas tur.

* Atsakies no palīgierīcēm. Tās lieti noder ēst gatavošanā, taču ir ienaidnieces izlietnei. Tā vietā saspied ķiploku ar nazi vai nomizo ingveru ar karoti.

Izveido vasaras trauku kapsulu

Ja mājās ir vairākas trauku kolekcijas, izmēģini minimālistu metodi un vasarā katram mājiniekam iedali konkrētu skaitu trauku. Tādā veidā ģimenes locekļi būs spiesti nomazgāt savu kafijas krūzīti, nevis ņemt tējai jaunu, tīru krūzi.

Foto: Unsplash

Mazgā traukus gudrāk, bet ne sarežģītāk

Foto: Unsplash

* Neiznieko laiku ar trauku dvieli un ļauj traukiem nožūt. Ja virtuvē nav trauku žāvēšanas statīva, ņem talkā tīru cepeškrāsns resti un uzliec to pāri izlietnei - uz tās uzmanīgi izkārto mitros traukus.

* Ātri iztīri blenderi un virtuves kombainu. Ja, gatavojot ēdienu, izmanto blenderi vai virtuves kombainu, pēc gatavošanas ielej karstu ūdeni un mazliet trauku mazgājamo līdzekli un vēlreiz ieslēdz ierīci. Tādā veidā kombains vai blenderis pats sevi izmazgās - pēc tam ierīces noskalo un liec tās žāvēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu