Pēdējo dienu apskatāmi gaismas festivāla "Staro Rīga" objekti (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl tikai šodien, 21.11.. Latvijas Republikas pasludināšanas 92.gadadienai veltītajā gaismas festivālā "Staro Rīga" galvaspilsētā apskatāmi īpaši izgaismoti 75 objekti.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā zināms, gaismas festivālā "Staro Rīga" šogad iekļauti 75 objekti, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados. Objekti no 18. līdz 21. novembrim tiks izgaismoti laikā no plkst. 18 līdz plkst. 23.

Šogad gaismas festivālā redzami Rīgas domes finansēti un konkursa kārtībā izvēlēti darbi.

Šos darbus veidojuši gan pieredzējuši producenti, mākslinieki, gaismas režisori, gan autori, kas lielas formas gaismas objektus realizēs pirmo reizi.

Rīgas domes finansētajā un konkursa kārtībā veidotajā programmā iekļauti 22 darbi. Piemēram, kreatīvās grupas "Ideju institūts" veidotā instalācija "Laika ceļotājs", biedrības "I Did It" gaismas instalācija "Trīs brāļu labirints", video grafiķa un dizainera Riharda Šešo gaismas objekts "Uz viļņa" un latviešu stikla mākslinieces Martas Ģibietes darbs "Dimanti un zvaigznes".

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

20 darbi iekļauti festivāla sadarbības partneru programmā. Tai savus objektus pieteikuši uzņēmumi un iestādes, kas izgaismos gan savas ēkas, gan instalācijas pilsētvidē. Jau trešo gadu festivālā piedalās "Arēna Rīga", otro gadu - uzņēmums "Laima", šogad ar instalāciju "Laimas smaidu pasaule", otro reizi tiks izgaismotas arī Skanstes virsotnes, šogad "Staro Rīga" piedalās arī kompānija "Samsung" ar instalāciju "Trīsdimensiju metamorfozes", izgaismots tiks arī Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Festivālā ar savu programmu piedalās arī SIA "Tele2", piedāvājot darbus, kas izvēlēti studentu konkursā. Festivālā ar mazās formas darbiem debitē jaunie mākslinieki Matīss Šteinerts un Andris Silkāns (gaismas instalācija "Iespēju koks"), Artūrs Analts un Rūdolfs Strēlis (vidē integrēts gaismas objekts "Kāp"), Roberts Līcis (gaismas instalācijas "Ārā līst?" un "Noķer ēnu"), Laima Laizāne (gaismas instalācija "Akvārijs") un Uldis Āmars (gaismas instalācija "Satikties").

Pirmo reizi "Staro Rīga" vēsturē izveidota arī atsevišķa starptautiskā programma, kurā būs objekti no ārvalstīs notiekošiem līdzīgiem festivāliem. Šogad šajā programmā tiks izvietoti divi darbi: portugāļu mākslinieku projekts "Garas ielas īsiem stāstiem" un franču mākslinieka darbs "Zirgs, kas auļo".

Festivāla izmaksas ir ap pusmiljonu latu, Rīgas dome finansējusi apmēram trešdaļu.

Festivāla "Staro Rīga" kopējās izmaksas tiek lēstas ap 500 000 latu, no kuriem Rīgas dome piešķīrusi aptuveni trešo daļu - 170 000 latu. Pārējo finansējumu veido sponsoru, sadarbības partneru, informatīvo atbalstītāju, akciju organizatoru ieguldījums un citi ieņēmumi.

Gaismas festivālu "Staro Rīga" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar pasākumu operatoru "Untitled".

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu