Pasauli šokē dokumentālā filma par dopinga lietošanu Krievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sporta pasauli šokējusi Vācijas dokumentālā filma - «Geheimsache Doping - wie Russland seine Sieger macht» («Slepena lieta - dopings. Kā Krievijā tiek veidoti uzvarētāji»). Protams, Krievijas puse šo informāciju pilnībā noliedz, aizbildinoties ar pierādījumu nepatiesumu, vēsta «dw.de».

Uz ekrāniem šī dokumentālā filma tika demonstrēta pirms divām dienām - 3.decembrī ARD kanālā. Filma ir balstīta uz bijušo Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) darbinieku stāstīto.

Šajā dokumentālajā filmā atklājas, ka gadiem ilgi Krievijas vieglatlēti dopingu lieto sistemātiski. To darot aptuveni 99% augstākās klases sportisti.

Tāpat filmā «Slepena lieta - dopings. Kā Krievijā tiek veidoti uzvarētāji» ir redzama krievu vieglatlēte Jūlija Rusanova, kas par dopinga lietošanu izcieš divu gadu diskvalifikāciju.

Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) pārstāvis Marks Adamss, iepazīstoties ar filmā redzēto, paziņoja, ka IOC veiks nepieciešamo izmeklēšanu. «Ja tiks atrasti pierādījumi, mēs nekavējoties rīkosimies,» sacīja Adamss.

Savukārt RUSADA direktors Ņikita Kamajevs atturējās no jebkādiem striktiem secinājumiem. «Pagaidām nav faktu, nav reālu dokumentu un pierādījumu par antidopinga likumu pārkāpumiem.»

Kamajevs šo dokumentālo filmu neesot redzējis un tādēļ atteicies no sīkākiem komentāriem. «Kamēr RUSADA nesaņems oficiālus rīkojumus, tā atteiksies no jebkādām spekulācijām šajā sakarā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu