Paziņoti pretendenti uz britu mūzikas balvu "Mercury Prize" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Speciālā ceremonijā Londonas Koventgārdenā otrdien tika paziņoti to 12 grupu un mūziķu vārdi, kas sacenšas par šā gada "Mercury" britu mūzikas balvu.

Slavenākie vārdi sarakstā ir "Radiohead" un Roberts Plānts. "Radiohead" nomināciju saņēma par albumu "In Rainbows", bet Plānts balvai tika izvirzīts par savu sadarbību ar amerikāņu kantrimūzikas dziedātāju un vijolnieci Elisoni Krausu albumā "Raising Sand".

Grupas "Arctic Monkeys" dalībnieks Alekss Tērners nominēts šai balvai jau trešo gadu pēc kārtas, taču šoreiz par savu projektu "The Last Shadow Puppets", kurā viņš sadarbojas ar grupas "The Rascals" dalībnieku Mailzu Keinu.

Kā jau tika gaidīts, "Mercury" balvai izvirzīts arī anonīmais dabstepa mūzikas producents "Burial", kurš ar savu ierakstu "Untrue" sacentīsies ar tādiem mūziķiem kā "Elbow", Estelle un Adele.

Tomēr nevarēja nepamanīt, ka sarakstā nav iekļauti daži no šogad visvairāk pārdotajiem britu mūzikas albumiem, kā, piemēram, grupas "Coldplay" jaunais albums un arī velsiešu dziedātājas Dafijas debija.

Savukārt vieta sarakstā atradās tādiem mūziķiem kā Lora Mārlinga, "Neon Neon" un "British Sea Power".

Kvartets "Rachel Unthank And The Winterset" aizņēma folkmūzikas ierakstam paredzēto vietu, bet džeza grupa "Portico Quartet" tika nominēta par savu albumu "Knee-Deep In The North Sea".

Balvas ieguvējs tiks paziņots ceremonijā Londonā šā gada 9.septembrī.

2008.gada britu mūzikas balvas "Nationwide Mercury Prize" pretendentu saraksts ir šāds (alfabētiskā secībā - izpildītājs / albums):

Adele - "19";

"British Sea Power" - "Do You Like Rock Music?";

"Burial" - "Untrue";

"Elbow" - "The Seldom Seen Kid";

Estelle - "Shine";

Lora Mārlinga - "Alas I Cannot Swim";

"Neon Neon" - "Stainless Style";

"Portico Quartet" - "Knee-Deep In The North Sea";

Roberts Plānts un Elisone Krausa - "Raising Sand";

"Radiohead" - "In Rainbows";

"Rachel Unthank And The Winterset" - "The Bairns";

"The Last Shadow Puppets" - "The Age Of The Understatement".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu